Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına ‘adaylık’ cevabı: Akşener’in tepkisi merak konusu oldu

27 Ocak 2023 13:25 - Güncelleme : 27 Ocak 2023 13:31
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına ‘adaylık’ cevabı: Akşener’in tepkisi merak konusu oldu

Son dakika haberi: 6’lı masada 11’inci toplantıda da adayın belli olmaması sonrası gözler bir diğer toplantıya çevrildi. 13 Şubat’ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu başkanlığında toplanacak olan liderlerin adayını kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. Kritik görüşme öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ile bir araya geldi. Belediye başkanlarının adaylık konusunda tam destek verdiği Kılıçdaroğlu’nun söylediği iddia edilen sözler gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından gözler 6’lı masanın adayına çevrildi. İYİ Parti ev sahipliğinde gerçekleştirilen 11’inci toplantı 9 saat sürdü. Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada aday duyurulmazken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığını anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kabul edilmeyeceği ifade edildi. AK Parti’den 6’lı masanın ortak açıklamasına tepki geldi. AK Partili isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığının önünde hiçbir engel olmadığını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN KILIÇDAROĞLU’NA TAM DESTEK

Tüm bu tartışmalar yaşanırken CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğludünkü görüşme öncesinde CHP’li büyükşehir belediye başkanları ile bir araya geldi. CHP'li belediye başkanları, Kemal Kılıçdaroğlu'na "adayımız sensin" mesajı verdi. 1,5 saat süren görüşme sonrasında bazı belediye başkanlarının söz alarak 6’lı masanın adayının bir an önce açıklanması gerektiği dile getirildi.

KILIÇDAROĞLU: ADAYLIKTA SIKINTI OLMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla yaptığı görüşmenin detaylarını gazeteci Deniz Zeyrek köşesine taşıdı. Kılıçdaroğlu’nun kendisini destekleyen başkanlara ‘O konuda sıkıntı olmayacak’ dediği iddia edildi.

Söz konusu açıklamalara İYİ Parti’den nasıl bir tepki geleceği merak konusu oldu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...