Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Diyanet cevabı: Kapatmaya kimsenin gücü yetmez

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
21 Nisan 2023 18:19 - Güncelleme : 21 Nisan 2023 20:44
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Diyanet cevabı: Kapatmaya kimsenin gücü yetmez

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı’na yönelik “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacaklar” sözlerine Kemal Kılıçdaroğlu cevap verdi. “Kapatmaya kimsenin gücü yetmez” şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran partinin CHP olduğunu hatırlattı.

Türkiye​ 23 gün sonra sandık başına gidiyor. Milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı​ ve 28.Dönem Milletvekili​ tercihini yapmak için oy kullanacak. Kritik seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı adayları da çalışmalarını hızlandırdı. Cumhur İttifakı’nın adayı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan restorasyonu tamamlanan Sultanahmet Camii’nde açıklamalarda bulundu.

MİLLET İTTİFAKI’NA DİYANET TEPKİSİ

Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden muhalefete tepki gösteren Erdoğan “Muhalefet ne diyor? İktidara gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklar, yerine inanç bilmem ne başkanlığı kuracaklarmış. Kardeşlerim, yuhalamak yetmez. 14 Mayıs'a kadar durmaksızın çalışacağız ve onları siyasi mefta haline getireceğiz. Terör örgütü ile el ele olanlardan başka bir şey beklenebilir mi? 14 Mayıs bunların sonu olmalı” dedi.

ERDOĞAN’IN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı’na yönelik "Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacaklar" söylemine cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran Cumhuriyet Halk Partisi. Hiç kimsenin de gücü Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatmaya yetmez.

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...