Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan değişimcilere gözdağı: Kim tartışırsa partiden ayıracağım 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2023 16:25 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 16:39
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan değişimcilere gözdağı: Kim tartışırsa partiden ayıracağım 

Kongre sürecine giren CHP'de kılıçlar çekilmeye başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu değişimcilere mesaj vererek gözdağı verdi. Partide delege sistemini kaldıracaklarını söyleyen CHP lideri, "Kim parti aleyhine konuşursa, partiyi tartışılır hale getirirse onu partiden ayıracağım" dedi. 

CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, Yerel Yönetimler Marmara Bölge Çalıştayı'nda yaptığı çalışmada kurultayda partide yapacağı değişimleri açıkladı. 

Delege sistemini kaldıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Gelsinler üyeler seçsinler" dedi. Ana muhalefet lideri, fermuar sisteminde geçileceğini belirterek, "Bana göre cinsiyet kotası yüzde 50 olmalı" ifadelerini kullandı. 

"PARTİYİ TARTIŞTIRANI PARTİDEN AYIRACAĞIM"

Kılıçdaroğlu, kongre döneminde parti içinde çıkan tartışmalara da değinerek, "Kongre biter el ele omuz omuza sahaya çıkmak zorundayız. Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlar tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım. Çok açık çok net söylüyorum" dedi. 

TÜZÜK DE DEĞİŞİME GİDİLİYOR 

Tüzük değişikliği ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Tüzük Kurultayı'nda CHP'nin aksıyan bütün yönlerini mümkün olduğu kadar çözeceğiz. Bir çalışma yapılıyor. İl bakanlarından, ilçe başkanlarından, milletvekillerinden, sivil toplum örgütlerinden, başka ülkelerdkei uygulamalardan örnekler alarak çözmeye çalışacağız" diye konuştu. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan değişimcilere gözdağı: Kim tartışırsa partiden ayıracağım 

TEZKERE AÇIKLAMASI 

TBMM'de gündeme gelecek tezkereye değinen Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki hafta parlamentoda bir tezkere görüşülecek. Tezkere, teröre karşı mücadele. Güzel... Teröre karşı hepimiz karşı çıkmak zorundayız. Çözemediğimiz bir cümle var; 'Gerektiğinzde yabancı askerlerin Türkiye'ye davet edilmesi.' Niçin? 30-35 yıl teröre karşı mücadele eden bizim Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz. Yabancı askerin bizim ülkemizde ne işimiz var. Eğer sizler CHP'liler olarak bunu bütün Türkiye sathına anlatmazsanız sorumluluğunuz var demektir" diye konuştu. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...