Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için el artırdı, İYİ Parti'den tepki gecikmedi: Yazıklar olsun

04 Şubat 2023 21:52 - Güncelleme : 04 Şubat 2023 22:02
Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için el artırdı, İYİ Parti'den tepki gecikmedi: Yazıklar olsun

6'lı masada adaylık yarışı kızışırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise vites yükseltmeye devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun adaylık çıkışlarına ise İYİ Parti cephesinden "Kazanacak aday" vurgusu ile cevap geliyor. Son olarak İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda partisine gelen tepkilere, "Kendi Genel Başkanı aday olmayan, hiçbir pazarlık yapmayan 'Bunun son seçimimiz olmaması için kazanacak aday şart' diyen İYİ Parti hakkında kuşku oluşturanlara yazıklar olsun" ifadeleriyle cevap verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Seçimler için 14 Mayıs'i işaret etmesinden sonra gözler 6'lı masaya çevrildi. Henüz aday konusunda bir mutabakata varmayan masada Kılıçdaroğlu'nun ismi ağır basıyor. 

KILIÇDAROĞLU VİTES YÜKSELTTİ 

CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun grup toplantısında Cüneyt Arkın'ın repliğine atıfta bulunarak sarf ettiği "Ben Kemal, geliyorum!" ifadeleri CHP Genel Merkezi'ne pankart olarak asıldı. Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi, adaylık konusunda 'vites yükseltme' olarak değerlendirildi. 

ADAY İÇİN TARİH VERİLDİ

Genel Seçimleri öncesi 6'lı masada adayın açıklanacağı tarih merak edilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "13 Şubat'ta Saadet Parti Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde toplanacağız. Altılı masa liderleri adayı belirleyecek" demişti. 

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri sonrası ardı ardına tepki açıklamaları geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, "CHP masayı Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz onay makamı değiliz" diye konuştu.

İYİ PARTİ'DEN BİR TEPKİ DAHA: YAZIKLAR OLSUN 

Son olarak İyi Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray Twitter hesabından tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Çıray, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin, "Kendi Genel Başkanı aday olmayan. Hiçbir pazarlık yapmayan. ‘Bunun son seçimimiz olmaması için kazanacak aday şart’ diyen İYİ Parti hakkında kuşku oluşturanlara yazıklar olsun. İYİ Parti olmasaydı Cumhur İttifakı 65 milletvekili fazla çıkaracak, anayasa bitecek, büyükşehir belediyeleri kazanılamayacaktı. Nokta!" ifadelerini kullandı. 

Adaylık tartışması İYİ Parti ve CHP’li çok sayıda üye ve yönetici arasında yaşanıyor. Aytun Çıray, Ümit Özlale, Cihan Paçacı, Yiğit Karakış ve İbrahim Özkan ilk tepki gösteren isimlerden bazılarıydı. 

İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, "14 Mayıs 2023 seçimlerini İstanbul ve Ankara Belediye seçimlerindeki akıl ve strateji kazanabilir. Aksi halde Ak Parti ve MHP’nin kararsız seçmeni büyük oranda kendi partilerine dönüyor. İYİ Parti büyük oranda seçmen kitlesini bu iki partiden sağlıyor" açıklamasında bulundu.

"YENİ BİR KRİZ ÇIKABİLİR"

Geçtiğimiz gün aday belirleme gündemiyle toplanan 6'lı masanın toplantısı sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası Cumhurbaşkanlığı​ adaylığına “Sokaktan itiraz var” diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, görevinden istifa etmişti. Paçacı’nın istifasını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in istediği öğrenildi.

Paçacı'nın istifasına ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, yeni bir krizin çıkabileceğini söylemişti.

Çıray, "Aday açıklanmış olsaydı böyle bir kriz yaşanmazdı' yorumuna katılır mısınız?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Bir ay sonra yeni bir krizin olmayacağını, aday açıklandıktan sonra olmamasını temenni ediyorum ama hangi niyetle olursa yine benzeri bir krizin yaşanmayacağını kimse garanti edemez." 

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
dogrucu 5 Şubat 2023 04:14

CHP OLMASAYDI VE 15 VEKİL ÖDÜNÇ VERMESEYSİ MECLİSTE BİR GRUBUNUZ DAHİVOLAMAYACAK VE SEÇİME BİLE GİREMEYECEKTİNİZ NOKTA

Sonraki Haber Yükleniyor...