Tgrt Haber

CHP için gönlündeki adayı söyleyen Bahçeli'ye, Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Önce vatandaşa sahip çık

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Sözcü
27 Temmuz 2023 10:05 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 10:13
CHP için gönlündeki adayı söyleyen Bahçeli'ye, Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Önce vatandaşa sahip çık

CHP'deki 'değişim' tartışmaları hakkında yorumda bulunan MHP lideri Bahçeli'nin CHP koltuğu için isim telaffuz etmesi Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirdi. Bahçeli'yi sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, bu kadar zam yaşanırken vatandaşa sahip çıkmasını, CHP'yi düşünmemesini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçimlerden bu yana sular durulmuyor. 13 yıldır genel başkanlık koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu​'na yönelik 'değişim ve istifa' çağrıları her geçen gün alevleniyor. Parti içinde bazı isimlerin Kılıçdaroğlu'na karşı kazan kaldırması, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun gizli 'zoom toplantısı' yapması CHP​'de iplerin iyice gerilmesine neden oldu.

CHP'de bu gelişmeler yaşanırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli​'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Geçtiğimiz gün Meclis'te olağanüstü toplanan Genel Kurul sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, CHP'deki 'değişim' tartışmalarına ilişkin de değerlendirme yaptı.

Devlet Bahçeli

"EKREM'E KARŞI ÖZGÜR"

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını da değerlendiren Bahçeli, şunları söyledi: 

"Özgür Bey'in konuşması çok heyecanlı yapılmış bir konuşma. Aynı zamanda bir kongre konuşması havasındaydı. Kongre konuşmasına benzer bir konuşma usulüyle oldu. O bakımdan kendi kendime sordum; Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım devam etmezse Ekrem'e karşı Özgür derim." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel

"CHP'Yİ DÜŞÜNME ZAMMA KARŞI VATANDAŞI DÜŞÜN"

Bu sözler gündem yaratırken Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuşan Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye tepki gösterdi. CHP lideri, "Sayın Bahçeli önce milli paramıza sahip çıksın. Bu kadar zam yaşanırken vatandaşa sahip çıksın. (Beş kuruş para dilenmek için Türkiye Cumhuriyeti'nin başındaki kişinin dilenciler gibi gezmesini içime sindiremiyorum) diye açıklama yapsın. Lozan'ı düşünsün, Düyun-u Umumiye'nin ne olduğunu ve şimdi Düyun-u Umumiye'nin ne olduğunu karşılaştırsın. CHP'yi düşünmesin. CHP yolunda gidiyor, Kuvay-ı Milliyeci'dir." dedi.

Kaynak: Sözcü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...