Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu 'değişim' sorusunda medyayı suçladı: Basın gündeme getirdi 

03 Ağustos 2023 19:10 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 19:24
Kılıçdaroğlu 'değişim' sorusunda medyayı suçladı: Basın gündeme getirdi 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yenilgiyle ayrılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'değişim' çağrılarında topu medyaya attı. "Halkın yüzde 80’i, partililerin de yüzde 68’i değişim istiyor, halkı duymuyor musunuz?" sorusuna cevap veren CHP lideri, "Bu tür talepler yoktu, bir hafta içerisinde basının gündeme taşıması ile bu tartışmalar başladı" dedi. 

Seçimlerin ardından CHP​'de başlayan 'değişim' çağrıları tabana kadar yayıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun başını çektiği çağrıya Parti Meclisi'nin hemen hemen yarısı destek olurken CHP liderinin bir araştırma​ sunduğu ortaya çıktı. 

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısıyla başlayan 'değişim' tartışmalarına Kemal Kılıçdaroğlu​'nun bakışı ise tamamen farklı. 

Öne sürülen iddiya göre, CHP’de, yerel seçimlerden önce değişimi savunanlar, yapılan araştırmalarda halkın yüzde 80’inin CHP’de 'değişim' istediğini, partililer arasında da değişim​ talebinin yüzde 68 oranına ulaştığına dikkati çekti. 

ARAŞTIRMA KILIÇDAROĞLU'NA SUNULDU 

Tabandan gelen talepleri ele alan Kılıçdaroğlu araştırmanın sonucunu yorumladı. CHP’lilerin bu araştırma sonuçları ile birlikte, Kılıçdaroğlu’na “Sayın Genel Başkan, halkı duymuyor musunuz” sorusunu da yönelttiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun ise sözlere katılmadığı ve "Seçimin ardından bu tür talepler gündeme gelmemişti, bir hafta içerisinde basının gündeme taşıması ile bu tartışmalar başladı" cevabını verdiği öğrenildi. 

 

Kaynak: T24

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...