Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu 'Neden PKK demiyorsunuz?' sorusunda topu Bakanlığa attı, açığa düştü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
06 May 2023 15:33 - Güncelleme : 06 May 2023 16:11
Kılıçdaroğlu 'Neden PKK demiyorsunuz?' sorusunda topu Bakanlığa attı, açığa düştü

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında, ''Neden hiç PKK demiyorsunuz?'' sorusuna verdiği cevapla sosyal medyada gündem oldu. PKK'nın reklamını yapmamak için Milli Savunma Bakanlığı'nın sitesinde de terör örgütlerinin ismini yer almadığını öne süren Kılıçdaroğlu, topu bakanlığa attı fakat açığa düştü.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar'ın YouTube kanalında, 'PKK' sorusu üzerine verdiği cevapla sosyal medyanın diline düştü. Canlı yayında gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Neden hiç PKK​ demiyorsunuz?" sorusu üzerine ''PKK'nın reklamını yapmamak adına'' dediği cevabında şu ifadeleri kullandı:

"Terör bir insanlık suçudur. Herkesin ortak tavır takınması lazım. Bir siyasetçinin 'Terörist' olarak suçlanması doğru değil. Bu ülkenin polisi var, hakimleri var. Varsa suçu gider yakalarsınız, hakim gerçekten görüyorsa terörle irtibatını alır mahkum eder. HDP​'yi terör örgütü olarak tanımlıyor. İyi de Meclis'i yönetiyor. HDP'li birisi kendisine sıra geldiğinde haftada bir sırası gelince Meclis'i yönetiyor. O izin vermese Devlet Bahçeli​ konuşamaz. Şimdi biz terörist mi yönetiyor diyeceğiz?"

"Bakın biz PKK demediğimiz için de suçlanıyoruz. Niye 'PKK' demiyorsun! Biz devleti kuran partiyiz, devletin geleneklerini biliriz. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kendi sitesinde 'bölücü terör örgütü' der ve terör örgütlerinin adını telaffuz etmez çünkü onun reklamı olur. Hangi akıl ve mantıkla bizi suçluyorlar anlamıyor. Oğlumu bedelli askerliğe göndermedim ama ben terör örgütünü destekliyormuşum. Ne söyleyeyim. Akıl tutulması gibi bir şey."

TOPU BAKANLIĞA ATTI, AÇIĞA DÜŞTÜ

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'PKK' açıklamaları, sosyal medyada tartışmaları da beraberinde getirdi. Birçok sosyal medya kullanıcısı, Milli Savunma Bakanlığı'nın ve İçişleri Bakanlığı'nın hem resmi sitelerinde hem de sosyal medya hesaplarında 'PKK' dendiğini ve terör örgütlerinin adının telafuz edildiğini ifade etti. Hatta kullanıcılar, örnekler de verdiler...

https://twitter.com/tcsavunma/status/1654761147554230275

Kılıçdaroğlu 'Neden PKK demiyorsunuz?' sorusunda topu Bakanlığa attı, açığa düştü

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...