Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu şehirleri karıştırdı: Gaziantep'te 'Şanlıurfa'da olmaktan mutluyum' dedi 

19 Ocak 2023 00:17 - Güncelleme : 19 Ocak 2023 00:21
Kılıçdaroğlu şehirleri karıştırdı: Gaziantep'te 'Şanlıurfa'da olmaktan mutluyum' dedi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te, "Güneydoğu Hemşeri Buluşması"nda hangi şehirde olduğunu unuttu. Gaziantep'te konuşmasını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, "Şanlıurfa'da olmaktan son derece mutluyum" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, bir kısım etkinliklere katılmak için gittiği Gaziantep​'te, Şanlıurfa​ gafı yaptı. CHP​ lideri, Gaziantep'te olduğunu unutarak, "Şanlıurfa'da olmaktan son derece mutluyum" diyerek gaf yaptı. 

Bu sözlerin ardından salonda gülüşmeler oluşurken, bazı misafirlerin Kılıçdaroğlu’nu "Gaziantep, Gaziantep" diye düzeltmeye çalışması ise dikkat çekti.

"SURİYELİLERİ GÖNDERECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında "Gaziantep'te 500 bini aşkın Suriyeli var. Allah aşkına bana söyler misiniz, bu Suriye politikası yanlış mı? Doğru mu? Bizim Suriyeliler​ ile ne kavgamız var. Biz neden Suriye'ye girdik. Emevi Camii'nde 24 saatte namaz kılacaklardı ama sonucu 3 milyon 600 bin Suriye'nin Türkiye'ye gelmesi oldu. Gaziantep'te yaşayan Suriyeli sayısının resmi rakamlara göre 500 bin olduğu söyleniyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Karnımızı doyurduk şimdi de onların karnını doyuracağız. İktidara geldiğimizde ırkçılık yapmadan onları en geç 2 yıl içerisinde kendi iradeleriyle Suriye'ye göndereceğiz. Hepsi gidecekler" dedi. 

 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...