Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan itiraf gibi sözler: Yeteri kadar vatandaşın kapısını çalamadık

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Eylül 2023 18:03 - Güncelleme : 17 Eylül 2023 18:13
Kılıçdaroğlu'ndan itiraf gibi sözler: Yeteri kadar vatandaşın kapısını çalamadık

CHP il kongrelerinde yaşanan gerginlikler ve kavgalar devam ederken Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan da kaybedilen seçimlere ilişkin bir itiraf geldi. CHP lider, "Bizim bir kusurumuz var. Yeteri kadar vatandaşın kapısını çalamadık." dedi. Önlerinde yeni bir seçimin olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Çalınmadık kapıyı çalmak zorundayız. Sakın umutsuzluğa kapılmayın." ifadelerini kullandı.

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında muhalefet kanadında CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğluiçin istifa​ çağrıları yükselmişti. Kılıçdaroğlu, tüm bu çağrılara rağmen görevine devam ederken CHP il kongrelerinde ise yaşanan kavga ve gerginlikler dikkat çekiyor.

Tüm bu yaşananların gölgesinde Şişli'de düzenlenen üye katılım töreninde konuşan Kılıçdaroğlu yine bir itirafta bulundu.

'VATANDAŞIN KAPISINI ÇALAMADIK'

Seçim​ döneminde çalışmalarını geniş kitlelere aktaramadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bizim bir kusurumuz var. Yeteri kadar vatandaşın kapısını çalamadık. Kendi derdimizi anlatmak değil, onun derdini yeteri kadar dinlemedik. Onun sorunları nasıl çözeceğimizi onlara yeteri kadar anlatamadık." diye konuştu.

'UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN'

2024'teki yerel seçimler için önlerinde tarihi bir görevin olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, devamında şunları söyledi:

"Çalınmadık kapıyı çalmak zorundayız, derdi olan insanın derdini dinlemek, onun derdine ürettiğimiz çözümleri ona aktarmak zorundayız. Böyle bir tarihi görevimiz var. O nedenle gençlerin, kadınların, hepimizin ortak görevi Türkiye’nin yaşadığı sorunları bir şekilde çözmektir. Yeni gelen arkadaşlarıma, kardeşlerime hoş geldiniz diyorum. Sizleri aramızda görmekten son derece mutluyum. Bir şey daha, sakın umutsuzluğa kapılmayın. Bizim kitabımızda umutsuzluk yoktur."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...