Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu, yemin töreninde neden ayağa kalkmadığını açıkladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Haziran 2023 11:56 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 11:56
Kemal Kılıçdaroğlu, yemin töreninde neden ayağa kalkmadığını açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki yenim töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın giriş yaptığı sırada neden ayağa kalkmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, 28 Mayıs'ın ardından bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu​ karşısında büyük bir zafere imza attı. YSK​'nın resmi seçim sonuçlarının duyurmasının ardından TBMM​'de yeni dönemin milletvekilleri için yemin töreni düzenlendi.  Meclis açılışına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, töreni locadan takip etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'e girişinde ise kameralara takılan bir an oldukça dikkat çekmişti. Salondaki tüm siyasi isimler ayağa kalkarken Kılıçdaroğlu istifini hiç bozmamıştı.

Ortakları Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu da ayağa kalkarken, Kılıçdaroğlu'nun bu tanvrına hükümet kanadından tepki gelmişti. Kılıçdaroğlu'nun hareketi halen konuşulurken Sözcü TV sunucusu İpek Özbey de CHP liderine bu konuyu sordu. 

"NEDEN AYAĞA KALKAYIM KİM?"

Özbey'in "Erdoğan, yemin törenine geldiğinde neden ayağa kalkmadınız?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bir parti genel başkanı geldiğinde neden ayağa kalkayım ki?" ifadeleriyle cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, "Kendisini bir tek parti genel başkanı olarak mı görüyorsunuz?" sorusuna "Evet" cevabını verdi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Can demirci 6 Haziran 2023 16:23

Hazımsızlıktan başka birşey değil

Sonraki Haber Yükleniyor...