Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun '6 değil 16'lı masa kurarım' sözlerine İYİ Parti'den tepki!

21 Haziran 2023 09:29 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 09:43
Kılıçdaroğlu'nun '6 değil 16'lı masa kurarım' sözlerine İYİ Parti'den tepki!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, "Değil 6'lı Masa, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kuracağım." sözlerine İYİ Parti kanadından tepki geldi.

Seçimlerde yenilgiye uğrayan 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'na yönelik tepkiler devam ediyor. 28 Mayıs'tan itibaren topa tutulan Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen eleştirilere dün partisinin grup toplantısında cevap verdi. İstifa çağrıları gölgesinde yaptığı konuşmasında Kılıçdaroğlu, yerel seçimleri işaret ederek 'Gerekirse 16'lı masa kuracağım' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadeler şu şekilde:

"En zor koşullarda Türkiye​'yi aydınlığa çıkarmak tarihin bize yüklediği bir görevdir. Açık ve net söylüyorum; değil 6'lı masaTürkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kuracağım."

Kılıçdaroğlu'nun '6 değil 16'lı masa kurarım' sözlerine İYİ Parti'den tepki!

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine İYİ Parti kanadından tepki geldi. İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, katıldığı Sözcü TV canlı yayınında şöyle konuştu:

"Kemal Bey ile ters düşebiliriz. 6'lı değil 16'lı masa kurarız dediğiniz zaman 6'lı masadaki bütün sürecin olumlu gittiği varsayımı üzerine bu cümleyi kurmuş olursunuz. Biz kaybettiğimiz bir seçimden gerekli dersleri almak zorundayız. Biz bir seçim kaybettik. Millet ittifakı oalrak kaybettik, İYİ Parti olarak istediğimiz oyu alamadık. Bize düşen şey Millet İttifakı'nın nerede yanlış yaptığını bulmaktır. Biz İYİ Parti olarak seçim kazanmak istiyoruz, biz İYİ Parti olarak belediye kazanmak istiyoruz. İYİ Parti olarak bizim yerel yönetimlerdeki gücümüzü göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun '6 değil 16'lı masa kurarım' sözlerine İYİ Parti'den tepki!

GENEL KURULU İŞARET ETTİ

Seçimden istedikleri sonuçla ayrılmadıklarını bu durumu İYİ Parti'nin tüm kurulları ile tartıştıklarını belirten Özlale, "Bu hafta sonu oluşacak olan genel kurul, İYİ Parti'nin yeniden istediği oy oranlarına nasıl çıkacağı konusuyla ilgili önemli ipuçları taşıyor." şeklinde konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...