Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun dosyaları işleme konuldu: İfadeye çağrılabilir 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Haziran 2023 19:43 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 21:12
Kılıçdaroğlu'nun dosyaları işleme konuldu: İfadeye çağrılabilir 

Yeni dönemde cumhurbaşkanı adayı olduğu için milletvekili adaylığına başvuru yapmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı kalktığı için önüne mahkeme dosyaları yığılacak. Önümüzdeki günlerde adliyeye davet edilmesi beklenen Kılıçdaroğlu'nun ifadesi, başsavcıvekili tarafından alınacak. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı​ Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu yeni yasama döneminde milletvekili olmayanlara ait 350 adet dosyayı işleme koydu. 

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, “genel, terör ve memur suçlarını soruşturma büroları"na gönderilen dosyalar için savcılar tayin edilecek ardından şüpheliler ifadeye çağrılacak. Bu isimlerden birinin de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun olması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanlığı, hakkında fezleke hazırlanan ve yeni yasama döneminde milletvekili seçilenlerin dosyasını yeniden Meclis’e, milletvekili seçilemeyenlerin dosyalarını ise Adalet Bakanlığı’na gönderecek. Bakanlık ise soruşturmaların tamamlanması için binden fazla dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştıracak.

Bu işlem sürerken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, hakkında soruşturma açılan ancak fezlekesi Meclis’e gönderilmeyen önceki dönem milletvekillerine ait 350 dosyayı ilgili soruşturma bürolarına dağıttı.

KILIÇDAROĞLU'NA AİT 18 DOSYA VAR 

Bunlar arasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “terör örgütü propagandası yapmak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “kamu görevlisine hakaret” ve “iftira” suçlarından 18 dosyası bulunuyor.

Dosyaların gönderildiği soruşturma bürolarındaki savcılar, soruşturma kapsamında yasama dokunulmazlığı olmayan eski milletvekillerinin ifadesine başvuracak.

DAVA AÇILABİLİR

Bu kapsamda adliyeye davet edilmesi beklenen CHP liderinin ifadesi, dosyasının bulunduğu soruşturma bürosunun başsavcıvekili tarafından alınacak. Sonraki aşamada ise yeterli delillerin sağlanması sonrası Kılıçdaroğlu hakkında dava açılacak. 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...