Tgrt Haber

'İnce' dönüş başladı! Kılıçdaroğlu'nun çağrısına Muharrem İnce'den jet cevap 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 Mart 2023 22:00 - Güncelleme : 23 Mart 2023 23:52
'İnce' dönüş başladı! Kılıçdaroğlu'nun çağrısına Muharrem İnce'den jet cevap 

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne 52 gün kala siyaset sahnesinde radikal kararlar alınmaya devam ediyor. Son olarak Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İlk turda bu işi bitirmemiz lazım" çağrısına eski yol arkadaşı Muharrem İnce'den jet bir cevap geldi. İnce, "Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum" diyerek görüşmeye açık olduğunu söyledi. Konu üzerine Twitter hesabından açıklama yapan İnce, "sözlerim tuhaf bir manaya çekiliyor" derken "Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez" diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Seçimi​ ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından gözler siyaset sahnesine çevrildi. İttifaklar şekillenmeye başlarken Millet İttifakı​'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu​ oldu. CHP'den ayrılıp Memleket Partisi​'ni kuran Muharrem İnce​ ise aday olabilmek için 100 bin imza için çalışmalara başladı.

Katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin adaylığı ile ilgili soruya, "Ben bütün partileri ziyaret ederim. Memleket Partisi'ni de ziyaret edeceğim. Olması gereken şu: Birinci turda bu işi alıp Türkiye'yi ikinci kez yormamak lazım. Doğrusu budur" diyerek adaylıktan çekilmesi gerektiğini söyledi.  

İNCE'DEN JET CEVAP: SÖZÜNÜ DİNLER, KONUŞURUM

Kılıçdaroğlu'nun görüşmeye açık mesajına İnce'den jet cevap geldi. Gazeteci Candaş Tolga Işık'a konuşan İnce, Kılıçdaroğlu'nun kendisinin ağabeyi olduğunu belirterek "Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum" dedi.

İnce ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşan Işık, "Az önce Muharrem İnce'yle konuştum. Kılıcdaroğlu'nun kendisine yaptığı 'İlk turda bitirmemiz lazım' çağrısıyla ilgili '100 bin imzayı toplayayım önce Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum' dedi" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/ctisik/status/1638970610914058241

İNCE'DEN YENİ AÇIKLAMA: ADAYLIĞIM PAZARLIK KONUSU OLMAZ

Candaş Tolga Işık'a konuşan İnce, Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘sözünü dinleyecek’ olmasının "sözünden çıkmayacağı" anlamına gelmediğini söyledi. 

"Ben başka bir siyasi partinin genel başkanıyım ve Cumhurbaşkanı adayıyım" diyen İnce, "Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez" dedi. 

İşte İnce'nin o sözleri: 

Candan Tolga Işık’a yaptığım açıklama hakkında gelen sorulara toplu cevap vermem gerekirse:

Kemal Bey benimle görüşmek isterse elbette görüşürüm, kendisi benim eski genel başkanım ve ağabeyimdir. Söyleyeceklerini dinlerim dedim.

Görüyorum ki sözlerim “sözünden çıkmam” gibi tuhaf bir manaya çekiliyor. Gerçi Candan Bey sağolsun düzeltti ama ben de buradan tekrar düzeltmiş olayım.

Ayrıca söylememe gerek yok, ben başka bir siyasi partinin genel başkanıyım ve Cumhurbaşkanı adayıyım. Allah’ın izni ile plânladığımız şekilde ve sürede imzalarımızı toplayıp yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte bütün adaylarla olduğu gibi Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğim. Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez.

https://twitter.com/vekilince/status/1638985985126965250

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...