Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun Can Atalay çağrısına Kurtulmuş'tan cevap: Böyle bir sorumluluğum yok

22 Haziran 2023 09:23 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 09:49
Kılıçdaroğlu'nun Can Atalay çağrısına Kurtulmuş'tan cevap: Böyle bir sorumluluğum yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinden tahliye edilmeyen TİP'li Can Atalay için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a, "Atalay'ı oradan çıkaracaksın" diye çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısına Kurtulmuş'tan cevap gecikmedi.

Seçimlerde Türkiye İşçi Partisi​'nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay​, gezi davasından tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi'nden henüz tahliye edilmedi. CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ da, yemin edemeyen Atalay için 14 Mayıs'tan bu yana tepkisini sürdürüyor. Her fırsatta Atalay'ın tahliye edilmesi için çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş​'u işaret ederek, "Asıl sorumlu sensin. Atalay'ı oradan çıkaracaksın ve gelecek, yeminini edecek" ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine cevap verdi.

"BÖYLE BİR SORUMLULUĞUM YOK"

Katıldığı TRT Haber canlı yayınında soruları cevaplayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı.

"Numan Kurtulmuş’un tutuklu bulunan bir kişi hakkında fikir beyan etme hakkı olabilir ama oradan onu çıkarıp getirmek gibi bir sorumluluğu da yoktur, böyle bir gücü de yoktur. Yasama ve yürütmenin birbirinden ayrı olduğunu söylüyoruz. Dolayısıyla, milletvekilinin salıverilmesi TBMM'nin vereceği bir karar değildir.

Kılıçdaroğlu'nun Can Atalay çağrısına Kurtulmuş'tan cevap: Böyle bir sorumluluğum yok

"ONU ORADAN NASIL ÇIKARACAĞIM"

Ben onu oradan nasıl çıkaracağım? TBMM Başkanı bir yazı mı yazacak, bir karar mı verecek mahkeme adına? Burada kararın verilmesi mahkemenin sorumluluğundadır."

Kılıçdaroğlu'nun Can Atalay çağrısına Kurtulmuş'tan cevap: Böyle bir sorumluluğum yok

Kurtulmuş ayrıca, TBMM'nin Atalay ile ilgili tutumunu ortaya koyduğunu; yemin sırasında isminin ilan edildiğini, özlük haklarının, maaşının ve 3 danışmanının verilmesiyle ilgili süreçlerin başlatıldığını ve Atalay'ın İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliğine seçildiğinin altını çizdi.

GEZİ EYLEMLERİNDEN TUTUKLU

Gezi Eylemleri Davası'nda 'Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuna yardım' suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Atalay, Nisan 2022'den bu yana Marmara Cezaevi'nde (eski adıyla Silivri) bulunuyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...