Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partisi görüşmesine Özgür Özel'den tepki: Biz daha çok ağlayacağız 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Ekim 2023 19:35 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 19:48
Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partisi görüşmesine Özgür Özel'den tepki: Biz daha çok ağlayacağız 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu iki gün önce İstanbul'da görev yapan DEVA Partili ilçe başkanlarıyla görüşme gerçekleştirdi. Gizli yapılan bu toplantı ifşa olduktan sonra DEVA Partisi'nden tepkiler yükselirken CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel de yorum yaptı. "Kayıt dışı siyasete karşıyız" diyen Özel, CHP'ye gelen eleştirilerden dolayı üzüntü duyduğunu söyledi. 

CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun DEVA Partisi​'nin İstanbul​'daki 13 ilçe başkanıyla görüşmesi siyaset gündemine bomba gibi düştü. DEVA Partisi'nden duruma tepkiler yükselirken CHP kanadından ilk eleştiri ise CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel'den geldi. 

"BİZ DAHA ÇOK AĞLARIZ"

Partideki siyaset yapış biçimini eleştiren Özel, "Partinin siyaset yapış biçimini terk etmeyip, aksine daha da pervasızlaşıyor olmasıdır bu noktadaki sorun. Bu parti böyle kötü yönetilmeye devam ederse biz daha çok ağlayacağız" diyerek tepki gösterdi. 

"Ve öğreniyoruz ki o görüşmeyi organize edenlerden DEVA Partisi'nden bir tanesine de CHP'nin elinde olan bir belediyenin (Esenyurt) sözü veriliyor" iddiasında bulunan Özel şunları söyledi: 

"Önümüzdeki süreçte benim bir hafta sonraki kurultay için DEVA Partisi ziyaretinden elde edeceğim bir fayda, kurultayda yararlanacağım bir şey yok. Ondan ümit duymam, duysam duysam utanç duyarım çünkü ben CHP'liyim.

Partinin siyaset yapış biçimini terk etmeyip, aksine daha da pervasızlaşıyor olmasıdır bu noktadaki sorun. Yoksa zaten her gün yaşananlar bir başka sıkıntı ve bizim kurultay sürecimiz yakında bitecek. Ama 10 gün sonra yepyeni kadrolarla, yepyeni anlayışla yola çıkmazsak, bu parti böyle kötü yönetilmeye devam ederse biz daha çok ağlayacağız." 

"MUTLULUK DEĞİL ÜZÜNTÜ DUYUYORUM" 

Kapalı kapılar ardında yapılan görüşme tarzını eleştiren Özel, "Partiye katılım her zaman olumlu bir gelişmedir. Aktif siyasetçiler de katılabilir. Bu konuda bir sorun görmüyoruz. Ancak biz siyaset tarzına itiraz ediyoruz. Kapalı kapılar ardında yapılan siyaseti reddediyoruz ve kayıt dışı siyasete karşıyız. Ana muhalefet partisi liderinin gecenin bir vaktinde kendi genel merkezinde değil, bilinmeyen bir binada başka bir partinin ilçe başkanlarıyla görüşme yapmasını uygun bulmuyorum. CHP, son iki üç gündür duyduğu eleştirileri hak etmiyor. Bu durumdan mutluluk değil, üzüntü duyuyorum" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partili 13 ilçe başkanı ile geçtiğimiz hafta görüşme yaptığı ortaya çıkmıştı.

Görüşmede, 13 ilçe başkanının partisinde istifa etmesine karşılık DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman'a belediye başkanlığı verileceği iddia edilmişti. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...