Tgrt Haber

Seçimler öne alınacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken mesaj: Hepsi gündemimizde

04 Ocak 2023 14:11 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 14:47

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyunda öne çıkan seçimlerin erkene alınacağı ve konuşulan tarihler ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Seçimlerin öne alınması ile ilgili “Milletin gündeminde ne varsa bizim de gündemimizde tüm seçenekler var” diyen Erdoğan “Sular durulmadan olmaz daha tam dalgalanmadı” dedi. 

2023 yılının Haziran ayının 18’inde yapılması planlanan seçimlerin erkene çekileceği iddiaları gündemdeki sıcaklığını koruyor. AK Parti​ Sözcüsü Ömer Çelik’in geçtiğimiz günlerde yaptığı 18 Haziran tarihinde çıkabilecek sorunlar ve vatandaşların seyahatte olabilmesi nedeniyle bir değerlendirme yapıldığını ifade etti. Bu açıklamalar sonrası kulisler hareketlendi. AK Parti ve MHP’nin seçimlere öne çekilmesine sıcak bakmasının ardından tarihler konuşulmaya başlandı.

ÜÇ TARİH ÜZERİNDE DURULDU

18 Haziran’a alternatif olarak 30 Nisan, 16 Nisan ve 14 Mayıs tarihleri üzerinde duruldu. Söz konusu tarihler merceğe alınırken sınavlardan hac zamanına, bayramlardan tarım faaliyetlerine kadar birçok etken ile bunların sandığa katılıma oranına olumsuz etkisi tartışılıyor. 

Gündemdeki tarihlere ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklamalarda bulundu. AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan “Milletin gündeminde ne varsa bizim de gündemimizde tüm seçenekler var” dedi.

ERDOĞAN: SULAR DURULMADAN OLMAZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarının hatırlatılmasının ardından Erdoğan, “Ömer bey tarih açıklamadı. Sular durulmadan olmaz. Daha tam dalgalanmadı” ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Bu ay içinde açıklanır mı?" diye soran gazeteciye ise “Onu da karıştırma. Kamuoyunda ne görüşülür ne konuşulursa hepsi bizim gündemimizde gelir. Çünkü biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz” cevabını verdi. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...