Tgrt Haber

Mansur Yavaş adayını açıkça gösterdi: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı yakıştırması

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2023 18:14 - Güncelleme : 22 Ocak 2023 18:28

6'lı masada adı cumhurbaşkanı adaylığı için en çok geçen isimlerden biri olan ABB Başkanı Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir açılışta CHP liderini cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini açıkça dillendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ tarafından seçim​ tarihinin 14 Mayısolarak ilan edilmesinden sonra gözler 6'lı masaya çevrildi. 6'lı masada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ile birlikte adı sıklıkla adaylık için anılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, son konuşmasında Kılıçdaroğlu'nu aday görmek istediğini en net şekilde söyledi. 

Seçime kısa bir süre kalmasına rağmen muhalefetteki adaylık bilmecesi henüz sonuç sonucunu bulmuş değil. CHP'li isimler adaylık için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösterirken, anketlerde önde olan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ise alternatif isimler olarak görülüyordu. 

İYİ PARTİ'DEN NET TAVIT: KAZANACAK ADAY

Tüm bunlar yaşanırken İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Kılıçaroğlu'nun adaylığı söz konusu olduğunda, "kazanacak aday" vurgusu yaparken, söz konusu ABB ve İBB Başkanları olduğunda, "hayır demeyiz" diyordu. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş Batıkent Rekreasyon Alanı ile 10 Adet Parkın Temel Atma ve Açılış Töreni'ne katıldı.

Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na "İnşallah bu parkın açılışına Cumhurbaşkanı olarak teşrif edersiniz" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın bu sözlerinin ardından açılışa katılanlar ayağa kalkarak uzun süre bu sözleri alkışladı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...