Tgrt Haber

Mehmet Murat Çalık kimdir, aday mı? Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık nereli, kaç yaşında?

Editör: Şimal Güdüm / Kaynak: TGRT Haber
05 Ocak 2024 15:41 - Güncelleme : 05 Ocak 2024 15:59
Mehmet Murat Çalık kimdir, aday mı? Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık nereli, kaç yaşında?

Trabzon Maçkalı olan Mehmet Murat Çalık aday mı? Mevcut Beylikdüzü Belediye Başkanı olan Beylikdüzü'nü yöneten Mehmet Murat Çalık, başarıları ve liderliği ile dikkat çekiyor. İşte, Çalık'ın hayatından kesitler! Mehmet Murat Çalık kimdir, aday mı? Mehmet Murat Çalık nereli, kaç yaşında?

Beylikdüzü​ Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık kimdir, sorusunun cevabı merak edilen başlıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. CHPİstanbul​ Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak merak edilirken, İstanbul'un ilçeleri de merak konusu olmaya devam ediyor. Aday adaylığını açıklayan Mehmet Murat Çalık nereli, kaç yaşında?

MEHMET MURAT ÇALIK KİMDİR?

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 1972 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. Rizeli bir anne ve Trabzonlu bir babanın üç çocuğundan biri olarak büyüdü. İlk ve ortaokul eğitimini Maçka'da tamamlayan Çalık, Lise eğitimini ise Trabzon Lisesi’nde aldı. Genç yaşlarda gösterdiği başarılarla dikkat çeken Çalık, 1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun oldu.

1998 yılında şehir planlama sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin kurucu ortağı olan Mehmet Murat Çalık, 2008-2014 yılları arasında Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesinde çeşitli görevlerde yöneticilik ve başkan yardımcılığı yaptı. Beylikdüzü'ne katkılarıyla bilinen Çalık, 2014-2018 tarihlerinde o dönemin Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanında Beylikdüzü Belediyesi'nde Teknik Koordinatörlük ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde yer aldı.

2019 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olan Çalık, 190,497 geçerli oyun 107,307’sini alarak %56.33’lük oy oranıyla Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Rakibi Ak Parti’nin adayı Mustafa Necati Işık’a 28,202 oy, %14.8 oy oranı fark atarak Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini Ekrem İmamoğlu’ndan devraldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...