Tgrt Haber

Mehmet Sevigen'den İmamoğlu için sert sözler: Seçimi kaybeder, kendine parti kurar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 11:55 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 19:36

Eski Milletvekili Mehmet Sevigen, Gürsel Tekin'in kendisi gibi CHP'den istifa etmesi sonrası açtı ağzını yumdu gözünü. tgrthaber.comtr'ye konuşan Sevigen, parti yönetimini ve Ekrem İmamoğlu'nu sert sözlerle hedef aldı.

CHP'de geçtiğimiz yıl yapılan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından başlayan kaos, bitmek bilmiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim parolasıyla başlattığı tartışmalı süreç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 11 yıl oturduğu genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e devrettiği kurultay ile devam etmişti

KAOS GÜRSEL TEKİN'LE SÜRDÜ

İlerleyen dönemde birbiri ardına gelen istifalar da Kurultay sonrası CHP'de başlayan görüş ayrılıklarının yansımaları olarak değerlendirildi. Bu istifaların son halkası ise Gürsel Tekin oldu.

Partinin ağır toplarından Tekin, belediye başkan adayı olmak istediği Kadıköy'de Murat Kösedağ'ın adaylığa seçilmesiyle zehir zemberek açıklamalar yaparak CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

SEVİGEN İMAMOĞLU'NU HEDEF ALDI

Tekin'in çarpıcı istifasının ardından, daha önce benzer bir süreç sonunda parti ile yollarını ayıran eski CHP Milletvekili ve Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, sert açıklamalarda bulundu.

'tgrthaber.com.tr'den Suat Vilgen'e konuşan Sevgien, Tekin'in istifasını değerlendirirken parti yönetimine tepki gösterdi.

CHP'nin Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde kurulan CHP'nin bugün Atatürkçü tabanından iyice uzaklaşmış bir parti olduğunu belirten Sevigen "CHP, bütün değerlerini kaybetmektedir" dedi.

"KENDİSİNE YENİ PARTİ KURAR"

Partinin içine düştüğü durumun ve istifaların arkasındaki ismin  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu ifade eden Sevigen, "Şunu çok açık söylüyorum, Türkiye'nin yeni beka meselesi Ekrem İmamoğlu'dur. Cumhuriyet Halk Partisi'ni dağıtmak için gelmiştir. Partinin kendi evlatlarını birbirine kırdırdı. Şimdi karşıya geçip gülüyor. İmamoğlu bu seçimi kaybeder, ve seçimi kaybettiği an, 'Bu CHP'lilerden hiçbir şey olmaz' diyerek ve kendisine yeni bir parti kurar" diye konuştu.

İmamoğlu'nun asıl hedefinin cumhurbaşkanlığı olduğunu belirten Sevigen, "CHP de bu gidişle kapanır, kapısına kilit vurur" ifadelerini kullandı.

CHP'deki kaosun 2010 yılında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Baykal'ın yerine genel başkanlık koltuğuna oturmasıyla başladığını belirten Sevigen şunları söyledi: "Bunları partiye getiren kendisiydi. Bugün geldiğimiz nokta da işte budur."   

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...