Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar duyurdu: Mehmetçik, 'girilemez' denilen yere girdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Nisan 2023 13:40 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 14:20
Son dakika! Bakan Akar duyurdu: Mehmetçik, 'girilemez' denilen yere girdi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçiğin, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde teröristlerin “kale” olarak gördüğü ve ‘girilemez’ denilen bölgeye girdiğini duyurdu. Akar, Çömçe adı verilen mağarada çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

Kahraman Mehmetçik'in yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Saklandıkları inleride tespit edilen teröristler, tek tek etkisiz hale getiriliyor. Köşeye sıkışan PKK​'lıların gerçekleştirildiği hain saldırılarında da hesabı soruldu. Suriye’nin kuzeyindeki üs bölgelerine yapılan saldırı girişimine anında karşılık veren TSK, 12 teröristi etkisiz hale getirdi.

Konuya ilişkin konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, PKK'ya indirilen bir büyük darbenin daha haberini verdi. Akar, Mehmetçiğin, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde teröristlerin “kale” olarak gördüğü ve ‘girilemez’ denilen bölgeye girdiğini duyurdu. Akar, Çömçe adı verilen mağarada çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, kişilikli ve kimlikli politikalarıyla Türkiye’nin uluslararası ortamda özne haline geldiğini ifade eden Akar, “Türkiye’nin daha da güçlenmesi, büyümesi için önemli adımlar atılmaya devam ediliyor” dedi.

HAİN SALDIRININ HESABI SORULDU: 12 TERÖRİST ETKİSİZ

Suriye’nin kuzeyindeki üs bölgelerine yapılan saldırı girişiminin ardından 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildiren Akar, şöyle konuştu:

“Mehmetçik teröristlerin ‘girilemez’ dediği yerlere girmeye, ‘çıkılamaz’ dediği yerlere çıkmaya devam ediyor. Terör yuvaları, kampları yıkılmaya devam ediliyor. Dün, Mehmetçik, Irak’ın kuzeyinde Zap bölgesinde Çömçe adı verilen, teröristlerin sözde kale olarak gördüğü, ‘girilemez’ diye nitelendirdiği mağaraya da girdi. Çok sayıda silah, mühimmat ele geçirildi. Mehmetçik vatanı için ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışı ile çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.”

"PKK BİZİM KÜRT KARDEŞLERİMİZİ TEMSİL ETMİYOR"

Türkiye’nin başta Irak​ ve Suriye​ olmak üzere tüm komşularının toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı olduğunu belirten Akar, hudutların ve vatandaşların güvenliğinin sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Son dakika! Bakan Akar duyurdu: Mehmetçik, 'girilemez' denilen yere girdi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler olduğunu belirten Akar, "DEAŞ nasıl Müslümanları temsil etmiyorsa terör örgütü PKK da hiçbir zaman bizim Kürt kardeşlerimizi temsil etmiyor. Bazıları operasyonlarımızın hedefini çarpıtarak, Kürt kardeşlerimize yönelikmiş gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar. Türkler ve Kürtler kardeştir. Biz binlerce yıl birlikte yaşadık, Cumhuriyeti beraber kurduk, şehitliklerde birlikte yatıyoruz. Dostluğumuzu, kardeşliğimizi parçalayamazsınız, 85 milyon tek yumruk, tek yürektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Himmet21 Nisan 2023 07:08

Hatırlarsanız o girilemez dediğiniz yerlere yine siz girilemez demiştiniz hatırlamadınızmı. İlker başbuğcuk lar da girmişti hatırlamadınızmı

Sonraki Haber Yükleniyor...