Tgrt Haber

100 bin imzayı toplayan Memleket Partisi liderinden Kılıçdaroğlu'na 'İnce' dönüş: Türkiye’nin önüne takoz olmayız 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Mart 2023 17:46 - Güncelleme : 25 Mart 2023 18:04

CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilip çekilmeyeceği merak konusu oldu. Kılıçdaroğlu'nun "ilk turda bitirmeliyiz" sözleri sonrası açıklama yapan Muharrem İnce, imza topladıktan sonra Kılıçdaroğlu'nu 'şanına uygun' şekilde karşılayacaklarını söyledi. "Türkiye’yi zora sokmayız. Türkiye’nin önünü tıkamayız" diyen İnce gerektiği halde adaylıktan çekilebileceğinin sinyalini verdi. 

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne 50 gün kala gözler siyaset sahnesine çevrildi. İttifaklar şekillenirken Millet İttifakı​'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun eski yol arkadaşı Muharrem İnce​'den destek alıp almayacağı ise merak konus oldu. 

'Adaylıktan çekil' çağrıları üzerine açıklama yapan İnce, Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada "Türkiye’yi zora sokmayız. Türkiye’nin önünü tıkamayız" dedi. Toplanan imzalara gönderme yapan İnce, "Biz imzamızı toplayalım ondan sonra sayın Kılıçdaroğlu’nu şanına uygun bir şekilde karşılarız" diyerek kapıları açık tuttu. 

Memleket Partisi​ Genel Başkanı Muharrem İnce ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmeyeceği uzun süredir merak konusuydu. 

KILIÇDAROĞLU 'ZİYARET EDECEĞİM' DEDİ, İNCE'DEN CEVAP GELDİ

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada "Siyasi partileri ziyaret ediyorum, elbette Memleket Partisi'ni de ziyaret edeceğim. Muharrem İnce'den beklentim, birinci turda bu işi bitirmemiz lazım" demişti. İnce ise yaptığı açıklamada "Kemal Bey benimle görüşmek isterse elbette görüşürüm, kendisi benim eski genel başkanım ve ağabeyimdir. Söyleyeceklerini dinlerim dedim" diye konuşmuştu.

İNCE'DEN YENİ ÇIKIŞ: İLK ÖNCE İMZAMIZI TOPLAYALIM 

İnce yaptığı yeni açıklamada "Biz imzamızı toplayalım ondan sonra sayın Kılıçdaroğlu’nu misafir etmek şanına uygun bir şekilde karşılarız" açıklamasında bulundu. 

"TÜRKİYE'Yİ ZORA SOKMAYIZ"

İmza toplama aşamasının öncelikle geride bırkılması gerektiğini vurgulayan İnce, "Biz şu anda destek noktasında falan değiliz biz şu anda imza toplama noktasındayız. Birinci turu görmeden ikinci turu konuşmamak lazım. Bu iktidarın gitmesi için Muharrem İnce ve Memleket Partisi elinden geleni yapacaktır. Bunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye’yi zora sokmayız. Türkiye’nin önünü tıkamayız. Gereğini yapacağız ama tek adam dayatmasına karşı tek adam rejimine karşı tek aday dayatması yapmayalım. Bırakın kampanyamızı yapalım. Sorun çıkmaz merak etmeyin" ifadelerini kullandı. 

"ŞANINA UYGUN BİR ŞEKİLDE KARŞILARIZ" 

Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi ziyaretine ilişkin konuşan İnce, "Türkiye’nin önüne takoz olmayız. Türkiye’nin önünü açarız ama iddiamızı da milletin görmesi lazım. Biz imzamızı toplayalım ondan sonra sayın Kılıçdaroğlu’nu şanına uygun bir şekilde karşılarız. Hiç merak etmesin. Benim eski genel başkanımdır. Ağabeyimizdir. Kendisine ‘ağabey’ hitap ettiğim dönemler çoktur" dedi.  

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...