Tgrt Haber

Kabine toplantısı başladı! Memur ve emekli maaşlarına zam masada…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
03 Temmuz 2023 15:00 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 15:51
Kabine toplantısı başladı! Memur ve emekli maaşlarına zam masada…

Son dakika haberi: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısına çevrilmiş durumda. Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği zam oranının da görüşüleceği toplantıda ayrıca torba yasa başta olmak üzere birçok küresel ve bölgesel konular da ele alınacak.

Kurban Bayramı tatili sonrası siyaset de mesaisine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğanbaşkanlığında gerçekleşecek olan kabine toplantısı​ başladı. Kritik konuların da ele alınacağı toplantıda milyonlarca vatandaşın gözü memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı​ çevrildi. TGRT Haber’in elde ettiği bilgiye göre ana gündem maddesinin memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranının olması beklenirken ayrıca küresel ve bölgesel konular da ele alınacak.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

İsveç’te geçtiğimiz günlerde meydana gelen skandal Kur’an-ı Kerim yakma eylemi ve İsveç’in NATO üyeliğinin de önemli gündem maddelerinden biri. Terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonların da görüşüleceği toplantıda normalleşme adımları çerçevesinde adım atılan ülkeler ile yapılan diplomasi trafiği de masada olacak.

TORBA YASA…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonda yürütülen torba yasa çalışması yine kabinenin önemli gündem maddelerinden biri. Buna göre emeklilerin durumuyla ilgili düzenlemeler, kira artışının yüzde 25 ile sınırlanması ve gençlerin ilk bilgisayar ve telefon alımında vergi muafiyetinden yararlanmaları konuları yer alacak.

Kabine toplantısı başladı! Memur ve emekli maaşlarına zam masada…

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...