Tgrt Haber

Meral Akşener'in ittifak kriteri belli oldu!  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2023 09:10 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 09:29
Meral Akşener'in ittifak kriteri belli oldu!  

Seçimlerin ardından dağılan Millet İttifakı'nda yerel seçim çalışmaları sürüyor. Seçimlere tek başına gireceğini açıklayan İYİ Parti cephesi Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde daha ılımlı yaklaşması beklenirken CHP'ye sunacağı HDP şartı ise dikkat çekti. 

İYİ Parti​ lideri Meral Akşener​, 6 ay kalan yerel seçimlerle ilgili kararı verdi. Seçimlere her partinin ayrı ayrı girmesini tavsiye eden İYİ Parti lideri, bazı büyükşehirlerde CHP​ ile hareket etmeye de hazır. Büyükşehirlerin tekrardan Cumhur İttifakı'na geçmemesini isteyen Akşener'in ana muhalefet partisinden istekleri de belli oldu. 

EŞİT DAĞILIM VE HDP ŞARTI

CHP'li kurmayların HDP söylemlerine dikkat etmesini isteyen Akşener, "HDP ile mesafeli olun. CHP’li kurmaylar söylemlerine dikkat etsin ve büyükşehirlerdeki ilçelerde iki parti arasıda eşit dağılım yapılsın" dediği öne sürüldü. 

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, büyükşehirlerin ilçe belediyelerinde de hak sahibi olmak isteyen İYİ Parti liderinin burada dağılımın eşit şekilde yapılmasını talep edecek. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, dün yaptığı açıklamada "Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylarının bir kez daha Mansur Yavaş​ olduğunu" duyurmuştu. İYİ Parti'nin de "olası işbirliğinde" Mansur Yavaş'ı destekleyeceği söyleniyor. 

'KAZANACAK ADAY' VURGUSUNDA DEVAM... 

Ancak İYİ Parti’nin bu kez Ankara ve İstanbul’daki olası işbirliğinde ilçe belediye başkanlıkları ve meclis üyeliklerinde her iki parti arasında "eşit dağılım yapılmasını isteyeceği" de öne sürülüyor. "CHP’nin de ‘eşit dağılım’ talebine karşı çıkmayacağı" söyleniyor. 

Ancak muhalefet kulislerinde İYİ Parti’nin CHP’yi “kazanacak aday” duruşuyla zorlayacağı da iddia ediliyor. İYİ Parti’nin, iki büyükşehirdeki ilçe belediye başkanlıklarında “hangi partinin adayının kazanma ihtimali diğer partiye göre daha fazla ise diğerinin o parti lehine çekilmesinden yana tavır alacağı” da kaydediliyor. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...