Tgrt Haber

Son dakika! Bahçeli’den öğrencilere üniversite sınavı müjdesi: Uzak değil, kaldıracağız

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
20 Haziran 2023 10:35 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 13:45

Son dakika haberi: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Türk gençliği alfabenin hiçbir harfiyle sınırlandırılamayacağını söyleyen Bahçeli, "Biz gençliği sınavlarla bulmadık, bu yolla da kaybetmeyeceğiz. Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzak değildir" dedi.

MHP​ Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Üniversiteye gidecek öğrencilere müjdeli haber veren Bahçeli, "Sınavları kaldıracağımız günler çok uzak değildir" dedi. İç ve dış çevrelerin son günlerde faizi yükseltmek için çabaladıklarını söyleyen Bahçeli, MHP'nin faize karşı bakışı açısının aynı olduğunu ancak Türkiye'nin ekonomik huzuru için faiz artışının kısa dönemli kaçınılmaz hale geldiğini açıkladı.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Hayat basamaklarını sabırla tırmanan, sevgi ve saygıyı rehber eden kim varsa güzel ahlakın yörüngesine girmiş demektir.

Geçmişte hüzünle alınan karneler, kaygıyla girilmiş sınavlar gün geliyor gülümseyerek anılıyor. Mesele notların yüksek ve düşüklüğü değil onu alanın vicdani tecellisidir.

ÜNİVERSİTE SINAVLARINI KALDIRACAĞIMIZ GÜNLER UZAK DEĞİL

Türk gençliği alfabenin hiçbir harfiyle sınırlandırılamaz. Gençler aydınlık geleceğimizin kefilidir.

Biz gençliği sınavlarla bulmadık, bu yolla da kaybetmeyeceğiz. Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzak değildir.

Son dakika! Bahçeli’den öğrencilere üniversite sınavı müjdesi: Uzak değil, kaldıracağız

MHP'DE SEÇİM​ TOPLANTILARI

Hem 14 ve 28 Mayıs seçimlerini hem de bundan sonraki süreci değerlendirme toplantılarımız oldu. İlk topaltımızı il başkanlarımız diğerini de MYK ve MDK ile gerçekleştirdik. Stratejik hedeflere ulaşmanın memnuniyeti teyit edilmiştir. Hız kesmeden çalışmalara devam edeceğiz. Zaman çalışma zamanıdır.

Ülkemize ve milletimize huzur ve umut saçmakla mükellefiz. Her an seçim olacakmış gibi hazırlıklı olmalıyız. Türkiye yeni bir seçime ilerlemektedir. Mahalli idareler seçimi 31 Mart'ta yapılacaktır. MHP bu seçimlere hazırlık sürecini başlatmıştır. Birinci stratejik hedefimiz mevcut belediye başkanlarımızı muhafaza ederek, üstüne yenilerini eklemektir. İkinci hedefimiz Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun hareket etmektir.

İSTANBUL 5 YILINI KAYBETMİŞ

İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere diğer büyükşehir belediyelerinin marka şehirler anlayışıyla yönetilmesi önemlidir. İstanbul 5 yılını kaybetmiş, tarihin gerisine düşmüştür. Aynı durum Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Tekirdağ, Aydın, Hatay için de geçerlidir. CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının ayak oyunlarından, parti içi cepheleşmeden başka bildikleri tek bir şey yoktur. Türk milleti mahalli idarelerin üzerine düşen zillet gölgesinden kurtulmalıdır.

"YENİ ANAYASA ÜLKEMİZE KAZANDIRILMALI"

Kurban Bayramı sonrasında Meclisimizin bir süre daha çalışması kararı alınmıştır. Milletimize aşama aşama müjdeli haberler verilecektir. Siyasi parti gruplarının uzlaşması ile Türkiye Yüzyılı'nın temelleri atılmalı, yeni bir anayasa ülkemize kazandırılmalıdır.

"TOPLUM KUR DALGALANMALARINDAN KORUNMALI"

Türkiye ekonomisi 11 çeyrektir büyümektedir. Bu yılın ilk çeyreğindeki büyüme de yüzde 4'tür. Türkiye  enflasyon kuşatmasını yaracaktır. Toplumun her kesimini kur dalgalanmalarına karşı emniyete almak ekonomi yönetiminin başlıca sorumluluğudur. 

FAİZ ARTIŞI​ KISA DÖNEMLİ KAÇINILMAZ HALE GELMİŞTİR

MHP'nin faize karşı bakışı bellidir. Teorik ve pratik uygulamada faiz artışı yatırımı caydıran, müteşebbislerin gücünü zayıflatan, kredi ihtiyacını pahalandıran politik tercihtir. Ancak Türkiye'nin ekonomik istikrarı ve ekonomik huzuru elde etmesi için alınması gereken kısa dönemli, can yakan tedbirler vardır. Bugünkü külfete katlanmak kaçınılmaz hale gelmektedir. Şanslı azınlığın partilerinin insanımızın nasıl geçindiğinden haberi yoktur.

Zillet partilerinin hali perişanlıktır. Muhalefet partilerinden hiçbir yol olmadı olmayacaktır. Bunlar siyasal simsarlardır. Su akarken testisini doldurup kesilince araziye uydular. Yeni bir Babacan vakasını Türk siyasetinin hak etmediğini söylememiz görevimizdir. Batık gemiyi limana sağlam götürmekten bahseden Kılıçdaroğlu'nun baba oğul kavgasında ne yapacağı merak konusudur. Türkiye'nin kadavraya değil kaderine yön veren, Akdeniz ve Ege'de milli duruşu, yüksek mücadeleyi temsil eden Cumhur İttifakı'na ihtiyacı vardır. Cumhur İttifakı demokratik ve şaşmaz tercihidir. Tavrımız nettir. Duruşumuz Kuvayı Milliye'dir. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmeyecektir. Güvence büyük Türk milletidir. 

UYGUR TÜRKLERİ'NE TERÖRİST DEMEK AHLAKSIZLIKTIR

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas 13 Haziran 2023'te Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret etmiştir. Pekin'de Çin Başkanı ile görüşmesi esnasında şu sözler Abbas'ın ağzın söküldü: Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi insan hakları meselesi değildir. Bu Çin'in terörizm, aşırılık ve ayrımcılıkla mücadelesidir. Filistin her zaman Çin'e inandı.

Mahmut Abbas vicdanı sızlamadan bunları söylemiştir. Biz onlara destek verdikçe bu zihniyet Türk milletine köstek olmuştur. Mazlum Filistin'in yanında olduk. Ama fakat demeden savunduk. İsrail'in yasa dışı yerleşimi artırmasını kınaması gereken tutum olarak değerlendirdik. 67 sınırları temelinde Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini ön şartsız destekledik. Sayın Abbas, Uygur Türkeri'ne terörist demek haksızlıktır, rezalettir. Türk milletine iflah olmaz bir saygısızlıktır. Filistin davasını desteklediğimiz kadar değilse de yarısı kadar, esir Türklerin durumunu ağzınıza alamadınız. Hakkı telaffuz etmeye yanaşmadınız. Teröristlere kol kanat germekten utanmadınız. PKK'ye FETÖ'ye sesini çıkardı mı? Hiçbirini yapmadı, aklından geçirmedi. Konu Türkiye ve Türk milleti idi. Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti temasları yoğunlaştırarak insan hakları ihlalini telafi etmelidir. Gerçeği saptırmak vicdansızlıktır. Türk'e kefen biçmenin sonu korkunçtur. Kudüs sadece onların değil tüm Müslümanların kutsal mabedidir. 

Akdeniz ve Ege, ölüm denizi olmaktan derhal çıkarılmalıdır. Yurtlarından kopan insanların kaderi balıkların karnı olmamalı. PKK'lı alçakların cumhurbaşkanımızı hedef aldığı gösteriye sessiz kalanları lanetliyorum.

Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, AYM'nin HDP kararı ile ilgili "Yargıtay, AYM kadar Türkiye'nin önemli bir kurumudur. Onları şiddetle kınıyorum. Kandil kuyruğundan ayrılmaları lazım" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...