Tgrt Haber

MHP'den erken seçim değerlendirmesi: Öne alınması faydalı olacak

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Ocak 2023 20:28 - Güncelleme : 14 Ocak 2023 20:49
MHP'den erken seçim değerlendirmesi: Öne alınması faydalı olacak

MHP'nin Kızılcahamam'daki toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partililere yaptığı sunumda seçimlerin öne alınmasının "faydalı" olacağıyla ilgili bir kanıya vardı. Seçim tarihinin güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, haziranda yapılacak seçimin hac mevsimi, üniversite sınavı ve okulların kapandığı tarihe denk geldiğine işaret etti. 

MHP​ Genel Başkanı Devlet Bahçeli​'nin önderliğinde Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ve milletvekilleriyle Ankara Kızılcıhamam'da kampa girildi. Basına kapalı düzenlenen toplantıda ilk bölüm sona erdi. 

Edinilen kulis bilgisine göre, toplantının ikinci bölümüne geçildiğinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldızseçim​ işleri ve seçim mevzuatı konusunda detaylı sunum yaptı. 

"SEÇİM TARİHİNİN GÜNCELLENMESİ FAYDALI OLACAK" 

Seçim tarihinin güncellenmesinin sağlayacağı faydanın değerlendirildiği oturumda, haziranda yapılacak seçimin hac mevsimi, üniversite sınavı ve okulların kapandığı tarihe denk geldiğine işaret edildi.

Oturumda, Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Sarıkaya da Türk dış politikası konusunda sunum gerçekleştirdi. Sarıkaya, Suriye, Kafkasya, Balkanlar ile Rusya ve Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GENEL DEĞERLENDİRME YAPILACAK 

Toplantının yarınki oturumunda genel değerlendirme yapılacak. Bu arada, toplantı öncesi MYK ve MDK üyeleri ile milletvekillerine, "2023 yılında birlikte yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminde il ve ilçe başkanlıkları ve eğitmenler için hazırlanan seçim rehberi" dağıtıldı. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...