Tgrt Haber

Mısır'da tarihi anlar, imzalar atıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temaslarımızı artırma kararlılığındayız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 17:27 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 18:14

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl sonra gittiği Kahire'de önemli açıklamalarda bulundu. Sisi ve Erdoğan, Türkiye-Mısır ilişkilerinin geliştirilmesi için gayret göstereceklerini söylerken iki liderin konuşmasında ortak 'Gazze' vurgusu ise oldukça dikkat çekti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile düzenlediği ortak basın toplantısında; İsrail'in Gazze yönelik saldırılarıyla ilgili çok kritik açıklamalarda bulundu. Bölgede bir an önce ateşkes sağlanması ve 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması çağrısında bulunan Sisi, Nisan ayında Türkiye'yi ziyaret edeceğini de açıkladı.

SİS VE ERDOĞAN'DAN ORTAK 'GAZZE' VURGUSU

Sisi'den sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmasının genelinde işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptığı katliamlara değindi. 

Sisi'nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da 12 yıl sonra gittiği Kahire'de düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ateşkesin bir an evvel tesisi ve insani yardımların engelsiz bir şekilde Gazze'ye sevki önceliği olduğunu belirten Erdoğan, "Gazze halkının topraklarından sürgün ettirilmesi yönünde girişimler bizim için yok hükmündedir" dedi.

Mısır'da tarihi anlar, imzalar atıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temaslarımızı artırma kararlılığındayız - 1. Resim

"MISIR İLE TİCARİ HACMİMİZİ 15 MİLYAR DOLARA ÇIKARTACAĞIZ"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Yeniden Kahire'de olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Maden ocağında yaşanan toprak kaymasında 9 işçimiz toprak altında kaldı. 9 işçimizi arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Türkiye-Mısır ilişkilerini hak ettiği seviyeye çıkarma gayretindeyiz. Ticari hacmimizi 15 milyar dolara çıkartacağız. Mısır savunma sektörüne önemli yatırımlar yapıyor. Mısır ile güç birliğine giderek ortak projeler geliştireceğimize inanıyorum.

Mısır'da tarihi anlar, imzalar atıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temaslarımızı artırma kararlılığındayız - 2. Resim

GAZZE İÇİN ATEŞKES ÇAĞRISI

Görüşmelerimizde ilave adımlar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Mısır savunma sektörüne önemli yatırımlar yapıyor. Mısır ile güç birliğine giderek ortak projeler geliştireceğimize inanıyorum. Nükleer ve yenilenebilir enerji iş birliğini değerlendiriyoruz.  28 binden fazla Filistinli kardeşimiz şehit oldu. 

Ateşkesin bir an evvel tesisi ve insani yardımların engelsiz bir şekilde Gazze'ye sevki önceliğimizdir. Gazze halkının topraklarından sürgün ettirilmesi yönünde girişimler bizim için yok hükmündedir"

Mısır'da tarihi anlar, imzalar atıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temaslarımızı artırma kararlılığındayız - 3. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...