Tgrt Haber

Muhalefet kulislerinde çarpıcı iddia: Yeni parti kuruluyor!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
01 Temmuz 2023 10:18 - Güncelleme : 01 Temmuz 2023 10:29
Muhalefet kulislerinde çarpıcı iddia: Yeni parti kuruluyor!

Seçim yenilgisinin ardından CHP ve İYİ Parti'de birbiri ardına istifalar sürerken Ankara'da kulisleri hareketlendiren bir iddia ortaya atıldı. Buna göre partiden ayrılan muhalif isimler yeni bir parti kurabilir!

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden yenilgi ile çıkan Millet İttifakı​'nın iki güçlü ortağı CHP​ ve İYİ Parti​'de kaos sürüyor. Parti içi muhalif gruplardan birçok isim ardı ardına istifa ederken eleştiri oklarının hedefindeki genel başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu​ ile Meral Akşener​ istifa baskısına rağmen yol almaya çalışıyor.

Durum böyleyken siyaset kulislerini hareketlendiren bir haber Ankara'nın gündemine oturdu. Hem CHP'de hem de İYİ Parti'de istifalarla birlikte güç kazanan muhalif isimlerin yeni bir hareket başlatabileceğine yönelik iddialar ortaya atıldı. Bu kapsamda Millet İttifakı bileşenlerinin, dışarıdan bazı partilerin katılımıyla yeni bir ittifak kurup kuramayacakları yönünde bir yoklama sürecinde oldukları iddia edildi.  

CHP'DE KRİTİK EŞİK KURULTAY 

Yeni parti sorgulaması kapsamında İYİ Parti kontenjanından büyükşehir belediyelerinde görev alan bazı kadroların da yer aldığı biliniyor. Ayrıca seçim öncesindeki kongre sürecinde örgütlerde kendilerine yer bulamayanlar ve aşamalı olarak tepkilerini dile getirerek istifa eden kurucular da yeni parti arayışına katılıyor.

CHP kurultayında Kılıçdaroğlu'nun tekrar genel başkan seçilmesi halinde peş peşe istifaların gelebileceği belirtiliyor. Bu isimlerin de yeni bir oluşumda yer alma ihtimali uzak bir ihntimal olarak görülmüyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...