Tgrt Haber

Muharrem İnce ile ilgili çok konuşulacak iddia: Başkanlar devreye girdi ama başaramadı

26 May 2023 09:33 - Güncelleme : 26 May 2023 09:53
Muharrem İnce ile ilgili çok konuşulacak iddia: Başkanlar devreye girdi ama başaramadı

Memleket Partisi Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 2. tur kararlarını belirlemek için dün bir araya gelerek yaptıkları toplantıdan 28 Mayıs'ta tarafsız kalma kararı çıktı. Kulislere düşen iddiaya göre, İnce'nin kararı öncesi fikrini değiştirmek için CHP'li belediye başkanları devreye girdi ama sonuç alamadı.

Türkiye 2 gün sonra yeniden sandığa giderek Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde oyunu kullanacak. Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ile Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu​ arasında geçecek olan seçim için ittifak dışındaki partiler 28 Mayıs'taki kararlarını açıklamayı sürdürüyor. En son Memleket Partisi​ Genel Başkanı Muharrem İnce​, dün kurmaylarıyla bir araya geldi. Toplanan Merkez Yürütme Kurulundan iki adayı da desteklememe kararı çıktı.

"AYNI NOKTADAYIZ"

İki buçuk saat süren toplantı sonrası İnce'nin "Çekildiğimizde hangi noktadaysak oradayız. Açık bir destek bildirmeyeceğiz." dediği öğrenildi.

Muharrem İnce ile ilgili çok konuşulacak iddia: Başkanlar devreye girdi ama başaramadı

CHP'Lİ BAŞKANLAR DEVREYE GİRDİ ANCAK...

İnce'nin aldığı tarafsızlık kararı bir kesimin büyük tepkisini çekerken, Ankara kulislerinde toplantı öncesinde yaşanan bir gelişme konuşulmaya başlandı. İddiaya göre, İnce'nin, ikinci turda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi yönünde karar alması için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün devreye girdi.

GÖRÜŞME SONUÇ VERMEDİ

Ancak önceki gün İnce ile yapılan görüşme "sonuç vermedi." İnce'nin kendisi hakkındaki iddialar nedeniyle hâlâ "CHP'ye kırgın olduğu" belirtilirken partisini "doğrudan bir adaya yönlendirmeyeceğini söylediği" ileri sürüldü.

MERKEZ YÖNETİM KURULU KARAR AŞAMASINDA İKİYE BÖLÜNDÜ

Memleket Partisi Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, parti yönetiminin "Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesi" ve "seçmenin serbest bırakılması" yönünde ikiye bölündüğü belirtildi. İnce, ikinci tur seçimleri için tarafsız kalma tavrını korurken partide, "herhangi bir adayın desteklenmemesi" kararının altında "İnce'nin seçmenin kararına saygı duymasının olduğu" ileri sürüldü.

DAHA ÖNCE DE YALANLAMIŞTI

Hakkında 28 Mayıs’ta Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği konuşulan İnce, hastanedeki yatağından yaptığı paylaşımla iddiaları yalanlamıştı.

https://twitter.com/vekilince/status/1660718905046736927

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...