Tgrt Haber

Muharrem İnce’den ‘aday olma’ diye seslenenlere tepki: Adayınıza güvenmiyor musunuz?

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
22 Mart 2023 14:19 - Güncelleme : 23 Mart 2023 17:30

Son dakika haberi: Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ilçe seçim kuruluna adaylığına imza atmak için geldi. İnce imza öncesinde yaptığı açıklamada kendisine ‘aday olma’ diyenlere tepki gösterdi. “Demokratik hakkımı kullanıyorum” diyen İnce ayrıca “Kendi adayınıza güvenmiyor musunuz da bana baskı oluşturmaya çalışıyorsunuz” dedi.

14 Mayıs’ta Türkiye seçime gidiyor. 53 gün sonra kurulacak sandıklar ile birlikte Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilleri belli olacak. Yüksek Seçim Kurulu tarafından sürdürülen seçim takvimi işliyor. Bu doğrultuda 100 bin imza ile aday olmak isteyen adaylar gerekli evraklarını tamamladı. Bugün başlayan imza süreci ile birlikte adaylar 100 bin imzayı toplamak için zamanla yarışmaya başladı. 27 Mart tarihinde sona erecek imza öncesinde Memleket Partisi​ Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı​ adayı olan Muharrem İnce​ ilçe seçim kuruluna adaylığına imza atmak için geldi.

‘ADAY OLMA’ DİYE SESLENENLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Binaya girmeden önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Muharrem İnce kendisine ‘aday olma’ diye seslenenlere tepki gösterdi. Demokratik hakkımı kullanıyorum” diyen İnce ayrıca “Kendi adayınıza güvenmiyor musunuz da bana baskı oluşturmaya çalışıyorsunuz” dedi.

https://twitter.com/vekilince/status/1638495964477685760

“DEMOKRATİK HAKKIMI KULLANIYORUM”

Muharrem İnce’nin açıklamalarında öne çıkanlar;

20 yılın sonunda hepimiz tek adam yönetiminden şikayetçiyiz. Tek adam yönetiminin karşılığı ya da onun rakibi tek aday olamaz. Tek adamlıktan bıkmışken tek aday dayatmasına da karşı çıkacağız. Bu bir demokrasidir. Demokrasiler seçme ve seçilme üzerine kuruludur. Bu ihale gibi oldu. ‘Kimse ihale girmesin, ihaleye girenin ayağını kırarım, seni tehdit ederim’ böyle bir şey yok. Ben demokratik hakkımı kullanıyorum. Siz adayınıza güvenmiyor musunuz da bana ‘aday olamazsınız’ diye bağırıyorsunuz. Bak on binler evlerinden çıkıyor seçim kuruluna geliyor. İmza atıyor. Bırakın insanlar yarışsın. Biz Türkiye’nin önünü tıkacak bir şey yapmayız. Demokratik hakkımız bu. Dayatmalara karşı çıkıyoruz. Biz insanlara üçüncü bir yol öneriyoruz. Seçenek sunuyoruz. Bir ihtimal daha var diyoruz. Bütün milletimizi pazartesi günü saat 20.00’a kadar seçim kuruluna davet ediyorum. Büyük ihtimalle birinci turda bitmeyecek bir yarış. İkinci turda hep birlikte gerekeni yapacağız ve bu iktidardan kurtulacağız.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...