Tgrt Haber

BBP Lideri Destici'den Akşener'e 'Kılıçdaroğlu' eleştirisi: Adayın PKK ile görüşüyor, buna nasıl 'Evet' diyorsun? 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
10 Mart 2023 22:13 - Güncelleme : 10 Mart 2023 22:20
BBP Lideri Destici'den Akşener'e 'Kılıçdaroğlu' eleştirisi: Adayın PKK ile görüşüyor, buna nasıl 'Evet' diyorsun? 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 6'lı masanın HDP ile resmi olmayan bir ittifak içinde olduğunu belirtti.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştiren Destici, PKK ile HDP'yi eşit bulduğu yönündeki açıklamaları hatırlatarak "Senin cumhurbaşkanı adayın PKK ile görüşüyor o zaman. Nasıl buna evet diyorsun?" diyerek serzenişte bulundu. 

BBP​ Genel Başkanı Mustafa Destici​, Habertürk yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. 6'lı masanın HDP​ ile resmi olmasada bir ittifak içinde olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'la dün görüşme gerçekleştiren Destici, "İttifakın genişlemesinden de memnuniyet duyarız. Cumhur İttifakı​'nın ilkeleri var. Bu ilkeleri kabul eden her siyasi parti Cumhur İttifakı'na katılabilir" diyerek ittifak gelmek isteyen partilere açık kapı bıraktı. 

"HDP DIŞINDA HER PARTİYLE GÖRÜŞÜRÜZ"

Seçimlere Cumhur İttifakı ile gireceklerini söyleyen Destici, kendi isim ve amblemiyle oy pusulasında yer alacaklarını ifade etti. Destici aynı zamanda "Birinci hedefimiz Cumhurbaşkanımızın kazanması. HDP dışında herkesle konuşurum" dedi. 

HDP'nin yüzde yüz kapatılması gerektiğini söyleyen Destici, "AYM HDP'yi kapatmayabilir. Eğer kapatma kararı çıkmazsa bu siyasi bir karardır" diye konuştu.

AKŞENER'E SERT ELEŞTİRİ: NASIL 'EVET' DİYORSUN? 

Millet İttifakı ile HDP arasında resmi bir ittifak olmasa da fiili bir ittifak olduğunu iddia eden Destici, yerel seçimlerde de bunun görüldüğünü söyledi. 

Destici, Meral Akşener'i samimi bulmadığını ifade ederken, "Zaten kendileri de daha sonra 'Bizim oyumuzla kazandınız' dediler. Zaten CHP ile HDP ittifakını ve Altılı Masa ile HDP ittifakını görmek isteyen İBB'ye bakabilir. Orası incelendiğinde nasıl bir ilişkide oldukları çok rahat görülebilir. Meral Hanım'ı da samimi bulmuyorum. PKK eşittir HDP diyor. Bu çok güzel. Ama senin cumhurbaşkanı adayın PKK ile görüşüyor o zaman. Nasıl buna evet diyorsun?" dedi. 


 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...