Tgrt Haber

Numan Kurtulmuş'tan Devlet Bahçeli'ye yeni anayasa ziyareti: Takvim vermek zor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
03 Ekim 2023 14:15 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 14:28

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP grup toplantısının ardından Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Meclis'in yeni dönemde tarihi gelişmelere imza atacak bir çalışma temposu içinde olmasını dileyen Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına da değindi. Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, "Bir takvim vermek zor ama zemini ve yöntemi doğru tartıştığımız zaman sonuç alabiliriz" dedi.

Türkiye Büyük Millet Başkanı (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş​, Milliyetçi Hareket Partisi​ (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli​'yi Meclis'te ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye hem iadeiziyaret, hem Meclis'in açılışı dolayısıyla yapılacak çalışmalar hakkında fikirlerimizi paylaşmak hem de en başta  benim TBMM​ Başkanı seçilmemde şahsı ve grubu adına vermiş oldukları destek ve güven dolayısıyla teşekkür etmek için kendilerini ziyaret ettim. İnşallah yeni dönemde TBMM gayet güzel bir çalışma dönemini icra edecektir. Demokratik olgunluk içerisinde, partiler arasında diyalog zemini içerisinde TBMM'nin önünde bulunan konuların hepsini en güzel şekilde ele alarak tartışarak milletimizin beklentilerine uygun faaliyetlerini icra edecektir.

"DİĞER PARTİ GRUPLARINI DA ZİYARET EDECEĞİM"

Bana gelmiş olan parti gruplarının hepsini önümüzdeki süreç içerisinde ziyaret edeceğim. Hem yeni dönemde başarı dileklerimizi, hem yeni dönemdeki çalışma dönemine ilişkin ana konularımızı müzakere etme fırsatı bulacağız. Ben tekrar cumhuriyetimizin ikinci asrının başlangıcını yapan 28. dönem TBMM'nin hayırlı uğurlu olmasını, güzel ve tarihi gelişmelere imza atacak bir çalışma temposu içinde olmasını temenni ediyorum. Sayın genel başkanımıza da bu kabulleri dolayısıyla çok teşekkür ediyorum.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP lideri Bahçeli'yi ziyaret etti.

"YENİ ANAYASA TARTIŞMALARININ MEŞRU ZEMİNİ TBMM'DİR"

Esas olan iyi niyetli tavrın ortaya koyulmasıdır. Ön yargı olmaksızın Türkiye'nin artık bu konularda ciddi bir siyasi birikimi vardır, fikri müktesebatı vardır. Türkiye'nin ihtiyacı olan konular bellidir. Öncelikle bir darbe anayasası olan 12 Eylül anayasasından kurtulmak, bunun için de herkesin kendi sepetlerindeki pamuğu ortaya koyarak makul ve meşru zeminlerde bu tartışmaları sürdürmek esastır. Tabii ki bu tartışmaların makul ve meşru zemini TBMM'dir.

"TAKVİM VERMEK ZOR"

TBMM dışında bütün farklı sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, akademi camiasının, hukuk camiasının yani görüşü olan herkesin görüşü olan herkesin görüşlerini bir şekilde alırız. Mühim olan bu sonucu en verimli çekilde ortaya koyabilmektir. Bir takvim vermek zorama ben zemini ve yöntemi doğru tartıştığımız zaman sonucu alabileceğimizi düşünüyorum."

BAHÇELİ: MHP​'NİN 100 MADDELİK TEKLİFİ HAZIR

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında yeni anayasa çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"MHP yeni anayasanın hazırlanmasında 100 maddelik teklif metniyle hazırdır. Toplumun her kesimi bu sürecin içinde olmalıdır. Darbe anayasası Türkiye'ye layık değildir. Türkiye'de tek adam sistemi diye bir şey yoktur. Bu uydurmanın anayasa hazırlığını istismar etmek, minder dışına çıkmak için yapıldığı açıktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını yeni bir anayasayla taçlandırmak, MHP ve Cumhur İttifakı için ortak hedeftir."

Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...