Tgrt Haber

Son dakika! Devlet Bahçeli'den Ankara'daki terör saldırısına sert tepki: Soysuzların kökü kurutulacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2023 10:40 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 13:16
Son dakika! Devlet Bahçeli'den Ankara'daki terör saldırısına sert tepki: Soysuzların kökü kurutulacak

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, PKK tarafından pazar günü Ankara'da düzenlenen terör saldırısına sert tepki gösterdi. Terörün Türkiye'ye geri adım attırmasının mümkün olmadığını vurgulayan Devlet Bahçeli, "Terörle güvenlik arasında ikinci bir seçenek yok. Bu soysuzların kökü kurutulacak" dedi. Partisinin yeni anayasa çalışmaları için 100 maddelik teklif metni hazırladığını belirten Bahçeli, emeklilere yapılması planlanan ek zamla ilgili hükümete çağrıda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 1 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısına tepki gösteren MHP lideri, "Bu saldırı Türkiye'ye karşı yapılmıştır. Terörün Türkiye'ye geri adım attırması asla mümkün değildir. Bu soysuzların kökü kurutulacaktır" diye konuştu.

PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının ardından kamuoyunda eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya yönelik iftira ve suçlamaların Türkiye'ye karşı kurulan zaman ayarlı bir tuzak olduğuna dikkat çeken Devlet Bahçeli, "Terörle mücadeleyi cesaretle sürdüren kamu görevlilerinin itibarıyla ve mesleki onurlarıyla oynanması çok tehlikeli sonuçlara sebebiyet verecektir. Vatan evlatlarına sahip çıkmak milli güvenliğimizin kaçınılmaz bir gereğidir" uyarısında bulundu.

Emeklilere enflasyonun üzerinde bir zam yapılması gerektğini söyleyen Bahçeli, yeni anayasa çalışmaları hakkında ise "Darbe anayasası Türkiye'ye layık değildir. Toplumun her kesimi bu sürecin içinde olmalıdır" çağrısını yaptı.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

1 Ekim'de başlayan yeni yasama yılının milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, milli mücadele kahramanlarına, ebediyete intikal etmiş vekillere ve aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Gazi Meclis'imizi kim yok sayıyorsa, adını anarken kim şüpheye düşüyorsa bir karanlık içindedir. Ne cumhuriyetimizi anlamaları ne de meclisi saygı ile anmaları mümkündür. Cumhuriyet'in temeli TBMM'de atılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda Türk milleti zulüm karşısında tek ses olmasını bildi. Şafağı sökmeyen, felaketlerin birbirini kovaladığı nice senelere göğüs gerilmişti. Vatanımız kundaklanmış, milletimiz kuşatılmıştı. Serv ile bugünkü Türkiye'nin dörtte birine sıkıştırılmış, kısıtlanmış vatan toprakları yağmalanmış, milli ordudan yoksun, sömürgeleşmiş sözde ülke milletimize reva görülmüştü. Milletimiz bu zillere kanıyla meydan okudu. Türk vatanı kıyamete kadar helali hakkımızıdır.

Bizim delimiz de vardır, velimiz de. O deliler vatana millete bayrağa bağımsızlığa meftundur. En delimiz bile satılmış kalemlerden çok daha akıllı, zeki, adam oğlu adamdır.

"CUMHUR İTTİFAKI GÜÇLÜ İSE DEMOKRASİ GÜVENCE ALTINDADIR"

MHP Türkiye'ye hizmetle mükelleftir. Cumhur İttifakı Türkiye'nin gelecek yüzü, yeni yüzyılın yeni bir diriliş ve yükseliş gayesinin mihmandarı ve mimar başıdır. Cumhur İttifakı'nın umut olduğunu gösterdik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ülkemizin önünü açtık, gücüne güç kattık. MHP ve Cumhur İttifakı güçlü ise vatandaşımızın karnı tok, başı dik, alnı açıktır. Biz güçlü olduğumuz sürece demokrasi güvence altındadır. 

Son dakika! Devlet Bahçeli'den Ankara'daki terör saldırısına sert tepki: Soysuzların kökü kurutulacak

"AĞZIMIZDAN ÇIKAN HER SÖZ BAĞLAYICIDIR"

Türkiye'nin ne geçmişinde ne de geleceğinde zillete yer yoktur, geçiş yoktur, geçit yoktur. Terör örgütleriyle can ciğer kuzu sarması olanlara da kanacak bir Allah'ın kulu kalmamıştır. Gevşek ve güvenilmez bir mizaca hiç sahip olmadık. Bizi bilenler bilir, tanıyanlar tanır. Ağzımızdan çıkan her söz karar ve mücadele süreçlerinde bağlayıcıdır. Tutarlılık bizim için vazgeçilmezdir.

Azim varsa yenilgi yoktur, ahlak varsa yıkım olmayacaktır. Artık sesini yükselten güçlü bir Türkiye yerkürede kristalize olmuştur. Türkiye'nin önüne hendek kazanlar, balmumundan kanat yakıp geneşe doğru uçmaya çalışan zeka özürlü muhterislerdir. Bunlar kaybetmeye mahkumdur. Parti olarak beklediğimiz yol haritasını milletimizle ve siyasi muhataplarımızla paylaşmayı, bu suretle önümüze projeksiyon tutmayı samimiyetle hedefliyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

Parti içi çalkantılardan dolayı şok geçiren Kılıçdaroğlu'nun milletimizin takdirine tahammülsüzlük göstermesi faşist dürtülerin sonucudur. Sayın Erdoğan'ı seçen Türk milletidir. Peki bunun enresinde ahlaki boşluk ya da meşruiyet sorunu vardır? Kılıçdaroğlu için siyasi meşruiyetin kaynağı nedir? ABD ve İngiltere'de FETÖ'cülerle masa kurup ittifak protokolü hazırlamak mı meşruiyettir? PKK'ya, HDP'ye melun sözler vermek suretiyle aynı ihanet çatısı altında buluşmak mı meşruiyettir? Sorosçu Kavala ile terörist Demirtaş'a özgürlük istemek mi meşruiyettir? Anlatsın da dinleyelim. Demokrasiyi sakatlayan, partisini küresel emperyalizme rehin bırakan Kılıçdaroğlu'nun neresi meşrudur da bize meşruiyet ahkamı kesmektedir?

"TURPUN BÜYÜĞÜ 31 MART'TA ÇIKACAK"

Cumhur İttifakı dimdik ayakta. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesi görevinin başındadır. Kılıçdaroğlu kendine baksın. Her rüzgara yelken açmaya devame dip kaybettiği siyasi meşruiyet ve itibarını tekrar nasıl kazanacağını hesap etsin. CHP yoldan çıkmıştır. MHP ve Cumhur İttifakı kuru sıkı atan siyasi kadavralarla polemik yarışına girip de zaman kaybedecek kadar şaşkın ve şuursuz değildir. Hala kafaları almamış. Hala bana mısın demiyorlar. Turpun büyüğü 31 Mart'ta çıkacak, zilletin defteri dürülecek. 

Son dakika! Devlet Bahçeli'den Ankara'daki terör saldırısına sert tepki: Soysuzların kökü kurutulacak

EMEKLİLERE ZAM AÇIKLAMASI

Enflasyonla mücadelede başarılı sonuçlar alınıyor. Hayat pahalılığı etkisini kaybediyor. Emekliye enflasyonun üzerinde zam verilmesi hatta kök ücrete yansıtılması samimi dileğimizdir. Dar ve orta gelirli insanlarımızın yüzünü güldürmek boynumuzun borcudur.

ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Bu kanlı eylemi PKK'nın 'Ölümsüzler Taburu' isimli şerefsiz bir aparatının gerçekleştirdiği belli olmuştur. Terörün Türkiye'ye geri adım attırması asla mümkün değildir. Bu soysuzların kökü kurutulacaktır. Terörle huzur, terörle güvenlik arasında ikinci bir seçenek yoktur. Bölücü terör örgütü karşısında şaibeli duruş sergileyen, canilere sahip çıkan ve ya onlardan medet uman kim varsa durumunu tekrar gözden geçirmelidir. Elbette 1 Ekim'deki saldırının önü ve arkası aydınlatılacak, Kayseri'den Ankara'ya nasıl geldikleri açıklığa kavuşacak. Bu saldırı Türkiye'ye karşı yapılmıştır.

SOYLU VE YERLİKAYA AÇIKLAMASI: SON DERECE TEHLİKELİ SONUÇLARI OLUR

Bu saldırıdan sonra eski ve yeni İçişleri Bakanları arasında fitne ve fesat üretiminin tahrik edilmesi Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyan arsızlık ve arsızlıktır. Tescilli FETÖ'cülerin Süleyman Soylu'ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki İçişleri Bakanı'nı kötülemeleri ülkemize kurulan zaman ayarlı bir tuzaktır.Terörle mücadeleyi cesaretle sürdüren kamu görevlilerinin itibarıyla ve mesleki onurlarıyla oynanması çok tehlikeli sonuçlara sebebiyet verecektir. Bu vatan için kim canını ortaya koyar diye sorulduğunda sağına soluna bakmadan ben varım diyen vatan evlatlarına sahip çıkmak milli güvenliğimizin kaçınılmaz bir gereğidir.

15 Temmuz'dan sonra vatana ve millete fedakarlıkla hizmet eden evlatlarımızı darıltırsak, incitirsek, küstürürsek, Allah muhafaza günü geldiğinde ihtiyaç hasıl olduğunda sonu şehadet veya gazilik olan şanlı bir mücadele esnasında arasak bile kimseyi bulamayız. Devlet yönetiminde duygusallık olmaz, ihmal olmaz, kahramana mükafat, haine ise cezadan başka bir şey olamaz.

YENİ ANAYASA

MHP yeni anayasanın hazırlanmasında 100 maddelik teklif metniyle hazırdır. Toplumun her kesimi bu sürecin içinde olmalıdır. Darbe anayasası Türkiye'ye layık değildir. Türkiye'de tek adam sistemi diye bir şey yoktur. Bu uydurmanın anayasa hazırlığını istismar etmek, minder dışına çıkmak için yapıldığı açıktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını yeni bir anayasayla taçlandırmak, MHP ve Cumhur İttifakı için ortak hedeftir.

TÜRKİYE'DEKİ SIĞINMACILAR

Suriye ve Mısır ile temaslar memnuniyet verici. Sığınmacıların ülkelerine güvenli şekilde dönüşü için bütün tedbirler eş zamanlı alınmalı. Ülkemizde misafir ettiğimiz komşu ülke insanlarına cephe almak vatanseverlik değil provokatörlüktür.

Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti değil Kıbrıs Devleti demek gerek. Zengezur koridorunun açılıp Tarih yeni baştan coğrafya ile kenetlenecektir. Azerbaycan'da şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Karabağ Türk'tür, Türk milletinindir. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı. Sayın Aliyev ile Paşinyan arasında İspanya'da yapılacak görüşmenin hayırlara vesile olması beklentimizdir.

MHP olarak il ve ilçe kongrelerimizi büyük oranda tamamlayarak 14. büyük kurultayımıza hazır hale geldik. 31 Mart'a heyecan ve inanç ile hazırlanmaktayız. Diyar diyar Anadolu diyoruz. Aklın yolu bir, genelden yerele birlik için yürüyoruz. İstikrarı bozmadan umuda doğru yürümek için milletimiz ile uyum birliği yapıyoruz. 31 Mart'ta zilletin izlerini silmek için çalışıyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...