Tgrt Haber

Özel ile Akşener görüşmesinin perde arkası, pazarlık masasındaki kritik iller

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
01 Aralık 2023 10:03 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 11:01

CHP’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel, 6’lı masayı deviren ve yerel seçimler için kendi rotasını çizen İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret etti. Ziyarette CHP, yerel seçimler için İYİ Partiye işbirliği teklifi götürdü. İşte kulislere yansıyan detaylar… 

CHP​ Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçildikten sonra ilk kez ziyaret ettiği İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener’e 31 Mart seçimleri için seçim işbirliği önerisi götürdü. Özel, Akşener’e bu kararını gözden geçirip geçirmeyeceğini sordu. Akşener ise öneriyi Genel İrade Kurumu'nun (GİK) onayına sunacağını belirterek “Biz, MHP’nin aksine demokratik bir partiyiz. Geçmişte ‘masaya otur veya kalk’ diyen de GİK’ti. O yüzden GİK ne derse onu yapacağım” cevabını verdi. TGRT Haber'de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, detayları paylaştı. 

HATALAR VE KIRGINLIKLAR GÜNDEME GELDİ 

CHP kurmaylarına göre görüşme son derece samimi ve sıcak bir havada geçti. Özel-Akşener görüşmesinde 28 Mayıs seçimleri öncesinde yapılan hatalar ve kırgınlıklar gündeme geldi. Özel sorumluluk ve heyecanla seçim işbirliği için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

DÖNÜŞ İHTİMALİ ZAYIF 

Akşener’in 28 Mayıs seçimleri sürecinde yapılan hataların yaşanmaması için görüşme süreçlerinin şeffaf ve güven esaslı yürütülmesini istedi. Sonuç olarak Özel’in seçim işbirliği önerisi götürdüğü İYİ Parti’nin yeniden seçim ittifakı masasına dönmesi kolay görünmüyor.  

AKŞENER BAZI İLLERİ VE İSTANBUL’DAKİ BAZI İLÇELERİ İSTİYOR

Ahmet Sözcan, görüşmeyi değerlendirdi: “Meral Akşener kaybetme pahasına kendi adayımızı çıkaracağız dedi. Özgür Özel, kurultaydan sonra Akşener’e sıcak mesajlar gönderdi ve bir hamlede bulundu. Akşener kapıyı tamamen kapatmadı. Gözler pazartesiye çevrildi. GİK’e götürelim demesi dikkat çekiciydi. İYİ Parti bazı illeri ve İstanbul ve Ankara'da bazı ilçeleri istiyor. ”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...