Tgrt Haber

Hükümete asgari ücret ve emekli maaşı çağrısı! CHP lideri Özgür Özel rakam verdi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
31 May 2024 09:14 - Güncelleme : 31 May 2024 10:40
Hükümete asgari ücret ve emekli maaşı çağrısı! CHP lideri Özgür Özel rakam verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarıyla ilgili hükümete çağrıda bulundu. Emekliye yapılacak zammın iktidarı rahatlatacağını söyleyen Özel, "En düşük maaş 17 bin TL olmalı" dedi. Asgari ücrete de değinen CHP lideri, temmuz ayında ara zammın şart olduğunu vurguladı.

Halk TV canlı yayınına katılan Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"AK Parti ile yaptığım görüşmelerin ana gündem maddesi ekonomik kriz, emeklilerin durumu, hayat pahalılığıydı.

Bahçeli ile de emeklilerin durumunu konuştum. O da hak verdi. Bu konuda herkesle görüşelim, bu sorunu çözelim. Emeklilere gerçekten bir şeyler yapmak lazım.

Seçim​ geçti, normal seçimin vakti 2028. Millet isterse erken seçim olur ama şu an seçim takviminde değiliz. Benim söylediğim bu sözle seçim kazanacak durumum yok.

"EMEKLİ MAAŞINI 17 BİN TL YAPIN"

Emekli 10 bin liraya mahkum bırakıldığında oradaki emekçinin hükümete tepkisi artar. Bugün 10 bin lirayı 17 bin lira yapın, en çok iktidara yara. Emeklilere zam yapılsa iktidar rahatlar. İşin vicdani tarafı var.

Bunu ilk kez söyleyeceğim. Emekli mitinginde sahnedeydim. Uzun bir kısmı alkışla kesildi. Mitinge gelenleri gördüm, evet yaşlıydılar ama çok yoksuldular.

İktidara gelince emeklilere öncelik vereceğiz. Emekli maaşı​ asgari ücretin altında olamaz. Yasal düzenleme şöyle olacak. Türkiye'de çalışanlar için asgari ücret​ düzenlemesi varsa emekliler de asgari ücretin altında kalamaz.

Erdoğan​ da seçime giderken emeklilere zam yapmak isterdi ama yapamadı. Çünkü para yok, Türkiye bir kriz içinde.

"ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM ŞART"

Asgari ücretin çok büyük bir sorunu var. Geçen sene bu zamanlar asgari ücrete yılda 4 kere zam yapılması gündemdeydi. Yılda 2 yapacağız dediler, şimdi temmuz geldi yapmamaya niyetleri var. Bu kabul edilebilir değil. Ama şöyle bir şey yapmamız gerekir. Küçük esnaf ve KOBİ'lerin desteklenmesi gerekir, çünkü onlar zorlanabilir. Ama asgari ücrete zam gelmezse çalışanlar çok zorlanır.

Eğer asgari ücrete ara zam yapmamaya kalkarlarsa temmuz ayının başında ya da temmuz ayı gelmeden yaparız. Bayramdan hemen sonra yapabiliriz. Bir emek kentinde yapmak isterim bu mitingi. Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Denizli, Manisa gibi.

"SOKAK HAYVANLARININ UYUTULMASINA KARŞIYIZ"

Sorunu görmemek sorunu çözmemek demektir. Bugün insanlar çocuğunu okula yollarken, sabah işe, hastaneye ya da camiye giderken sokak hayvanlarının saldırısıyla karşı karşıyalar. 81 ilde var bu sorun. Maalesef sınıfsal bir ayrıma geliyor. Bazılarımız güvenlikli sitelerdeyiz, arabamız var ama yoksullarımız, yürüyerek işe okula gidenler, toplu taşımaya gidenler daha fazla tehdit altında.

Sorun çözülemez hale geldi deyip de sokak hayvanlarını uyutma adı altında öldürmek, katletmek olmaz, buna sonuna kadar direniriz. Sokak hayvanlarıyla ilgili kısırlaştırma seferberliğine ihtiyaç var. 

Bugün Türkiye'de sokak hayvanlarının bu kadar üremesinin kaynağı, kırsalda doğuruyor, bir tanesine bakılıyor, diğerlerini salıyorlar. Kaynakta yani kırsalda kısırlaştırma şart. Bunun için de para ödeyelim. İkincisi yerleşim merkezlerindeki yetişkin köpeklerin kısırlaştırılması."

Kaynak: Tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...