Tgrt Haber

Özgür Özel'in MYK kararına CHP'den ilk cevap: Kendi tercihi  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Eylül 2023 19:10 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 19:31
Özgür Özel'in MYK kararına CHP'den ilk cevap: Kendi tercihi  

CHP genel başkan adaylığını açıklamasının ardından ziyaretlerine ve seçim çalışmalarına başlayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından konuşan Özel, acil bir durum olmadıkça MYK'ya katılmayacağını açıkladı. Özel'in bu kararına CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan cevap geldi. 

CHP​ Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, adaylığını açıklamasının ardından ziyaretlerine başladı. SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ile Ankara'da görüşen Özeli çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. 

CHP'deki değişim tartışmaları ve yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulunan Özel, kongrelerde çıkan kavgalar için, "İzmir, Konya, Karaman Kongrelerinde basına yansıyan tartışmalı durumun hiçbirimizin hoşuna gitmediğini söylemeliyim. Kavgaların kaynağı çarşaf-blok liste tartışmaları oluşturdu. Biz çarşaf liste uygulamasından yanayız. Farklı görüşler olabilir ama bunun kürsüde konuşulup karara bağlanması gerekir. Bunun ötesine geçen görüntüler partimize fayda getirmiyor" cevabını verdi. 

PARTİSİNDEN İLK CEVAP: 

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık ettiği Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına dair basın açıklamasında bulundu.

Özgür Özel'in MYK toplantılarına katılmama kararına ilişkin sorulan soruya cevap veren Öztrak, "Özel'in kendi tercihidir" diye geçiştirdi. 

"ARKADAŞLARIMIZI GÖREVLENDİRDİK" 

İl kongrelerinde yaşanan kavgalarla ilgili de konşan Öztrak, "Diğer partilerde de olduğu gibi bizim kongrelerimizde de bazen istenmeyen manzaralarla, durumlarla karşılaşılabiliyor. Genel Başkanımızın talimatıyla arkadaşlarımızı görevlendirdik. İnceleme sonuçlarına göre de hareket edeceğiz" dedi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...