Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandal ilanı kaldırdı! Sessiz sedasız geri adım 

20 Ocak 2023 19:51 - Güncelleme : 20 Ocak 2023 20:07
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandal ilanı kaldırdı! Sessiz sedasız geri adım 

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandal ilanını sessiz sedasız kaldırdı. LinkedIn üzerinden verilen ilanda, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarında modern laik geleneklerden uzaklaşıldığını" iddia edilmiş ve tepkiyle karşılanmıştı. 

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters​, Aralık ayında yayınladığı iş ilanıyla gündem olmuştu. Reuters, "Türkiye'de Büro Şefi Yardımcısı" alınacağına dair iş ilanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ı hedef alan skandal ilanı tepkileri üzerine çekmişti. 

Söz konusu ilanda, "Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlarma becerilerine sahip birine ihtiyacımız var" ifadeleri yer aldı. 

GERİ ADIM ATILDI, SESSİZ SEDASIZ SİLİNDİ

Ortaya çıkan skandal sonrası Reuters’ın dikkat çeken bir hamlede bulunduğu gözlerden kaçmadı. Reuters’ın Linkedin uygulaması üzerinden yayınladığı iş ilanını yayından kaldırdığı bildirildi. Geri adım atan Reuters’ın “Erdoğan düşmanı” aradığı iş ilanı​ artık Reuters’ın iş ilanı sayfasında bulunmuyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandal ilanı kaldırdı! Sessiz sedasız geri adım 

 

SUSKUN KALDI 

Reuters, aradığı pozisyonla ilgili uygun bir personel bulup bulmadığına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Personel değil “Erdoğan düşmanı” arayan Reuters’ın yöneticileri, konuya ilişkin sorulara cevap vermekten de kaçınmıştı.  

Reuters Basın İlişkilerinden Sorumlu Departmanı, “Açmış olduğunuz iş ilanındaki asıl amaç ve gerekçesi neydi” sorusuna cevap vermemişti. Reuters Basın İlişkileri Türkiye​ Sorumlusu Kayley Rogers'a gönderilen e-postaya rağmen resmi e-mailine ulaşılamamıştı. Reuters Basın İşlerinden Sorumlu departmanın başındaki isim Jamie Austin de benzer sorulara karşı suskun kalmıştı. 

Reuters'ın eski İstanbul Büro Şefi ve Ortadoğu Yazarı Dominic Evans, telefon yoluyla kontak kurulmasına rağmen sessiz kalmayı tercih etti. Basın ilişkilerinden sorumlu büroda çalışan, Asya ve diğer bölgelerden sorumlu Heather Carpenter ile JJ Minder'a ulaşma gayreti de netice vermedi. Her iki isimden gelen e-postalarda; Heater'in tatilde olduğu, JJ Minder'in ise ofis dışında bulunduğu iddia edildi.

 

Kaynak: Haber 7
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...