Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası HDP ziyaretine Saadet Partisi'nden destek geldi: Etmezse büyük eksiklik olur

08 Mart 2023 13:21 - Güncelleme : 08 Mart 2023 14:04
Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası HDP ziyaretine Saadet Partisi'nden destek geldi: Etmezse büyük eksiklik olur

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın CHP’nin olası HDP ziyaretine yeşil ışık yakmasını değerlendirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "HDP masaya gelemez" çıkışına da değinen Aydın, Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaret etmemesinin eksiklik olacağını vurgularken "Doğrusu HDP’nin talep edeceği şeyler demokrasidir, adalettir, huzurdur" dedi.

Türkiye seçim​ atmosferine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan​ seçim tarihi olarak bir kez daha 14 Mayıs’ı işaret etmesi ve 10 Mart’ta bu kararı duyuracağını ilan etmesinin ardından 6’lı Masa tartışmaların içerisinde adayını açıkladı. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantının ardından Millet İttifakı’nın adayı CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ olduğu kamuoyu ile paylaşıldı. CHP lideri geçtiğimiz gün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklama ile CHP kürsüsüne veda ettiğini duyurdu.

KILIÇDAROĞLU İLE HDP GÖRÜŞECEK Mİ?

Millet İttifakı’nın adayı olan Kılıçdaroğlu’na HDP’den de destek geldi. HDP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyeceğini söylerken CHP ile HDP arasında bir görüşme olup olmayacağı merak konusu oldu. CHP Grup başkanvekili Özgür Özel’in HDP ziyaretinin olası olduğunu söylerken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "HDP masaya gelemez" çıkışa Saadet Partisi'nden cevap geldi. 

SAADET PARTİSİ ZİYARETE DESTEK VERDİ

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, HDP’yle temasa ilişkin şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu pek tabii HDP’yi ziyaret edecektir. Etmemesi büyük eksiklik olur. Doğrusu HDP’nin talep edeceği şeyler demokrasidir, adalettir, huzurdur.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yıldız 8 Mart 2023 14:57

Yazıklar olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...