Tgrt Haber

CHP’den HDP’nin çağrısına yeşil ışık: Ziyaret olasıdır

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
07 Mart 2023 07:17 - Güncelleme : 07 Mart 2023 07:26
CHP’den HDP’nin çağrısına yeşil ışık: Ziyaret olasıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6’lı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından HDP’den destek mesajı geldi. HDP’nin ‘ziyaret’ çağrısına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel cevap verdi.

6’lı Masa’nın adayı belli oldu. Uzun süren görüşmeler ve baş döndüren trafiğin ardından tekrar bir araya gelen liderler Saadet Partisi​ Genel Merkezi’nde görüşme gerçekleştirdikten sonra birlikte kameraların karşısına geçti. Toplantıya ev sahipliği yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu​, ortak bir mutabakat metni üzerinde anlaşma sağladıklarını duyurduktan sonra sözü adayları olan Kılıçdaroğlu’na bıraktı.

HDP’DEN KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına HDP’den de destek geldi. HDP​ Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nu tebrik ederek, kamuoyu önünde HDP'yi ziyaret etmesini beklediklerini ifade etti. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan da ‘Kılıçdaroğlu’nu HDP’ye bekliyoruz’ çağrısına CHP’den cevap geldi.

ÖZGÜR ÖZEL: ZİYARET OLASIDIR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel HDP'yi ziyaret edip etmeyeceklerine ilişkin soruya şu cevabı verdi;

Ülkeyi yönetecek bir cumhurbaşkanı adayının her siyasi partiyi ziyaret edip, yapacaklarını anlatması son derece normal. Ziyaret olasıdır. Ben mecliste grup başkanvekilliği yapıyorum. HDP, diğer gruplar gibi milletin oyladığı, 6 milyon oy almış, gidin orada siyaset yapın diye oy verilmiş bir partidir. Yok saymak , ötekileştirmek olmaz. Ben seçim güvenliğine ilişkin HDP'yi daha önce ziyaret etmiştim. HDP'nin genel merkezine de ziyaret yapılır.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...