Tgrt Haber

Seçim bitti ortaklık bozuldu! Muhalefette bu kez de 'formül' polemiği 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
09 Eylül 2023 23:45 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 00:03
Seçim bitti ortaklık bozuldu! Muhalefette bu kez de 'formül' polemiği 

Seçimden önce altılı masanın 'Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu' formülü seçim sonrası polemiğine dönüştü. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, 'İmamoğlu ve Yavaş formülü'nün anayasaya aykırı olduğunu, bu nedenle de kabul etmediklerini söyledi. Yeneroğlu'nun bu çıkışan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan cevap geldi.  

Millet İttifakı ile ilişiğini kesen İYİ Parti lideri Meral Akşener​'in, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu​ ve Mansur Yavaş​'a 'cumhurbaşkanı yardımcımlığı teklifi', seçimlerden aylar geçmesine rağmen tartışılmaya devam ediyor. Teklifin CHP'den geldiğini öne sürenler, teklife sıcak bakmadığını iddia edenler derken 'belediye başkanları formülü'ne bir parti daha katıldı. 

DEVA Partisi​ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Akşener'in seçim döneminde masadan kalkıp geri dönmesiyle ortaya atılan 'İmamoğlu-Yavaş' formülüne ilişkin konuştu. İki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarının anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Yeneroğlu, "Anayasaya göre belediye başkanları, Cumhurbaşkanı yardımcısı olamaz. Hukukçulara sorduk, herkese danıştık bunları. Bunu uzun uzun tartıştık. Anayasaya aykırı bir şey, kabul edemezdik" dedi. 

Yeneroğlu'nun öne sürdüğü iddiaya İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan cevap gecikmedi. 

"İMZAYI ATTILAR"

T24'e açıklamalarda bulunan DEVA Partisi’nin 6 Mart’ta mutabakat metnine imza attığını belirtip "Attıkları imzayı da CHP milletvekili adayları olarak millete götürmüşlerdir" ifadelerini kullandı. 

"SON DERECE TUTARSIZ"

Yeneroğlu'nun açıklamalarını 'son derece tutarsız' olarak nitelendiren Zorlu, "Tüm bunlar olurken sayın Yeneroğlu da dahil olmak üzere DEVA Partisi milletvekili adayları, Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden aday olarak milletten oy istemişlerdir. Dolayısıyla son derece tutarsız gördüğümüz bu yaklaşıma cevap vermesi gereken asıl yer,CHP ve sayın Kılıçdaroğlu’dur" diye konuştu.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...