Tgrt Haber

Seçimlerde bağımsız adaylığını duyurdu! Özcan'dan çarpıcı sözler: Değişim yoksa hezimet var

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Ağustos 2023 18:49 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 18:52
Seçimlerde bağımsız adaylığını duyurdu! Özcan'dan çarpıcı sözler: Değişim yoksa hezimet var

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında söylediği sözlerin arkasında durduğunu ifade eden Özcan, değişime gidilmediği takdirde yerel seçimlerde CHP'yi büyük bir hezimetin beklediğini söyledi. Özcan, yeni süreçte görevini bağımsız olarak sürdüreceğini belirterek seçimlerde aday olacağını duyurdu.

Bolu Belediye BaşkanıTanju Özcan, seçim sonrası alınan yenilgiden dolayı Değişim ve Adalet Yürüyüşü'nü başlatarak Kemal Kılıçdaroğlu​'na yönelik istifa çağrısında bulunmuştu.

Parti içerisindeki eleştirilerinden dolayı disipline sevk edilen Özcan, CHP​ Yüksek Disiplin Kurulunun (YDK) kendisi hakkında verdiği partiden ihraç kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özcan, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında yeni süreçte görevini bağımsız olarak sürdüreceğini söyledi.

"DEĞİŞİM OLMAZSA HEZİMET VAR"

Yerel seçim öncesi değişime gidilmediği takdirde büyük bir hezimetin beklendiğini vurgulayan Özcan, "CHP'de değişim isteyen ve bunu kamuoyuyla paylaşan o kadar çok insan var ki... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan tutun kimlere kadar. Partinin Grup Başkanı, grup başkanvekilleri dahil olmak üzere değişimden bahsediliyor ama değişim isteyenler adına ihraç edilen ben oluyorum. Bu arkadaşlarımı da buradan tekrar uyarıyorum. Değişime gidilmezse CHP Genel Başkanından başlayıp demokratik bir tüzük ve güncellenmiş bir parti programıyla yola devam edilmezse CHP'yi 31 Mart'ta büyük bir hezimet bekliyor" diye konuştu.

"SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"

Değişim talebi doğrultusunda söylediği sözlerin arkasında ifade eden Özcan, "Süreç beni nereye götürür bilmiyorum ama başta sığınmacılar meselesi olmak üzere bu meseleleri de Türkiye'nin gündeminde tutmaya devam edeceğim. Hizbullah’ıdır, PKK'sıdır, FETÖ'südür, DHKP-C ne olursa olsun bu örgütlerle de elimden geldiği kadar mücadele etmeye devam edeceğim" dedi.

"ANKETLERDE BİRİNCİYİM"

Düzenli olarak anket yaptırdığını ifade eden Özcan, devamında şunları söyledi:

"Benim dışımda da Bolu’da anketler yapılıyor. O anket şirketleri de benimle verileri paylaşılmamak kaydıyla paylaşıyorlar. Dolayısıyla şu ana kadar yapılmış olan bütün anketlerde belediye başkanlığı anlamında 20 tane anket yapıldıysa 20’sinde de ilk beşteyim. Hatta çok büyük kısmında da birinci olarak çıkmışım. Hani ilk beşteyim derken beşinci olduğum yok. Bir tanesinde 4’üncü olmuşum, gerisinde hep ilk 3’te bitirmişiz. Dolayısıyla ben siyasi ağırlığımın Bolu’da ne kadar olduğunun farkındayım. Benim seçim kazanmam için bir siyasi partinin adayı olmam gerekmiyor."

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...