Tgrt Haber

Selahattin Demirtaş’ın ‘adaylık’ çıkışına HDP’den cevap geldi!

01 Haziran 2023 13:30 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 14:00
Selahattin Demirtaş’ın ‘adaylık’ çıkışına HDP’den cevap geldi!

Son dakika haberi: HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘adaylık’ çıkışına HDP kanadından cevap geldi. HDP Sözcüsü Ebru Günay yaptığı açıklamada Demirtaş’a cevap verirken kongre sürecine de değindi. 

Aktif siyaseti bıraktığını duyuran HDP’nin Edirne’de tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş​ verdiği röportaj ile ‘adaylık’ sürecine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. HDP’nin seçimlerde aday çıkarmama kararına değinen Demirtaş ayrıca kendi adaylığının ise herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildiğini söyledi.

HDP’DEN DEMİRTAŞ’A CEVAP GELDİ

Demirtaş’ın dikkat çeken ‘adaylık’ çıkışına HDP’den cevap geldi. HDP​ Sözcüsü Ebru Günay basın toplantısında Demirtaş’ın açıklamalarına değindi. Demirtaş’ın adaylık çıkışına cevap veren Günay “Kendisinin cumhurbaşkanı adaylığı kendisinin hukuki durumu nedeniyle ilgili kurullarımızla değerlendirilmedi. Kendisiyle yapılan istişarelerde de kendisinin bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi vardı. Biz bu süreci örerken de şunu ifade ettik, ‘depremde yeni bir süreç başladı ve yeni bir tutum ortaya koyduk" dedi. 

HDP Sözcüsü Ebru Günay ayrıca partisinin olağanüstü büyük kongre sürecinin başladığını bildirdi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...