Selahattin Demirtaş ‘adaylık’ çıkışı ile HDP’yi eleştirdi!
Son dakika haberi: HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bugün yayınlanan röportajı büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı adaylığının HDP tarafından gerekçe gösterilmeden reddedildiğini söyleyen Demirtaş HDP yönetimine üstü kapalı eleştirilerde bulundu.
Aktif siyaseti bıraktığını duyuran HDP’nin Edirne’de tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gündem olan röportajı yayımlandı. Cezaevinde verdiği söyleşinde HDP’nin seçimlerde aday çıkarmama kararına da değinen Demirtaş yaşananları Artıgerçek gazetesine anlattı. Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğunu seçim sürecinde HDP Genel Merkezi’ne ilettiğini söyleyen Demirtaş ancak bu durum karşısında kendisine herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildiğini ifade etti.
“ALINAN KARARIN ARKASINDA DURDUM”
Seçimleri ikinci tura bırakarak o aşamada demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceği yönündeki fikrini belirttiğini söyleyen Demirtaş şu ifadeleri kullandı;
Aslında siyasi yasağım yoktu ama ola ki Yüksek Seçim Kurulu adaylığımı reddetse bile sonrasında çıkaracağımız adayın tabanımızın sahiplenmesinin daha kolay olacağını belirttim. Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi. Gerekçesini halen bilmiyorum. Bu tartışmalar sürerken deprem oldu ve sonrasında aday çıkarmamaya doğru evrildi süreç. Bu karar da Genel Merkez ve ittifak bileşenlerince ortak alındı. Bana da öncesinde bilgi verildi, elbette bu kararın arkasında durduk.
KONGRE ÇAĞRISI YAPTI
Aktif politikaya bıraktığını söyleyen Demirtaş bu durumda HDP’den istifa etmediğini belirtirken şu sözleri kullandı;
HDP Genel Merkezi ile güvene dayalı bir yoldaşlık hukukumuz var. Eksiklerimiz, hatalarımız karşılıklı ve birbirimizi yoldaşça eleştirir, yola da birlikte devam ederiz. Partimiz HDP'nin de tüm yerellerde kapsamlı, geniş katılımlı halk toplantıları alarak bu özeleştiri sürecini işletmesi gerekiyor. Bu toplantılar aynı zamanda halkın görüş, öneri ve eleştirileri alınarak büyük kongreye gidişin de bir altyapısı olmalı. Bize en çok lazım olan şey, parti içi demokrasi. Parti içi demokrasi azaldığında sapmalar ve hatalar peş peşe geliyor.