Tgrt Haber

Sıfır atık küresel harekete dönüştü: İlk imzayı Cumhurbaşkanı Erdoğan attı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
19 Eylül 2023 00:35 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 00:49

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın önderlik ettiği Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'na ilk imzayı attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan​ öncülüğünde Türk Evi’nde "Küresel Sıfır Atık​ Hareketine Doğru" etkinliği kapsamında imza töreni gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel Sıfır Atık Hareketine bireysel katılımı sağlamak amacıyla internet sitesi üzerinden imzaya açılan "Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı"nı imzalayan ilk kişi olarak sıfır atık gönüllüsü oldu.

'DAHA TEMİZ DÜNYA İÇİN TAVRIMIZI ORTAYA KOYDUK'

İyi niyet beyanına ilişkin yaptığı açıklamada,  insanlığın geleceği adına önemli bir imza attıklarını belirten Erdoğan, "Sıfır Atık İyi Niyet Beyanını” imzalayarak daha temiz, yeşil ve yaşanabilir bir dünya için tavrımızı ortaya koyduk" dedi.

Eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 2017 yılında başlayan Sıfır Atık Hareketinin küresel bir marka haline geldiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin yanı sıra 105 ülkenin eş-sunuculuğuyla kabul edilen 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan edildiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.

'HEDEFİMİZ SIFIR EMİSYON'

Çevre kirliliği krizleriyle mücadeleyi çok boyutlu bir şekilde devam ettireceklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye olarak, gelecek kuşaklara karşı görevlerimizi hakkıyla yerine getirmenin peşindeyiz. 2053 yılında hedefimiz, Net Sıfır Emisyona ulaşmaktır. Diğer hedeflerimiz gibi inşallah bunu da başaracağız. Buradan, küresel ısınmada tarihi sorumluluğu fazla olan ülkeler başta olmak üzere herkesi harekete geçmeye çağıyorum. Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sürecin buralara gelmesinde emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum."

'SIFIR ATIK KÜRESEL HAREKETE DÖNÜŞTÜ'

Emine Erdoğan iseTürkiye’de 2017’de başlatılan projenin bugün küresel bir harekete dönüştüğünü ifade etti. Sıfır Atık hareketinin başarıya ulaşmasında ve bugünleri görmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinin en önemli faktör olduğuna dikkat çeken Emine Erdoğan, Türkiye’nin yeşil devriminin lideri olarak, Sıfır Atık hareketine gereken desteği her zaman verdiğini kaydetti.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Geçen sene BM Genel Sekreteri Guterres ile imzalanan Sıfır Atık İyi Niyet Beyanını küresel imzaya açtığımız bugün, Sayın Cumhurbaşkanımız ilk imzayı atarak yine en güçlü desteğini bizlere gösterdi. Kendisine, tüm Sıfır Atık ve çevre gönüllüleri adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hareketin Ortak Evimiz Dünya için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...