Tgrt Haber

Siyasette seçim fırtınası! HDP ne istedi, Yeniden Refah Partisi son anda neden döndü? İşte çarpıcı iddialar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
22 Mart 2023 11:46 - Güncelleme : 22 Mart 2023 17:33

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesi ile Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na ‘hayır’ demesinin yankıları sürüyor. Peki HDP, Kılıçdaroğlu’ndan ne istedi? Fatih Erbakan, son anda neden ‘hayır’ dedi? İşte ortaya atılan çarpıcı iddialar…

Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçimi yaklaşırken bu hafta Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP​ ile görüşmesi ve Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifak’ına katılması seçim denklemini değiştirdi. Kılıçdaroğlu​, HDP ile görüşme sonrası bir açıklama yapmasına rağmen görüşmenin içeriğine yönelik tartışmalar devam ediyor. Peki HDP, Millet İttifakı’ndan ne istedi? İYİ Parti tarafından ise 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu’nun açıklanmasının yankıları sürüyor, İYİ Parti’den halen itiraz sesleri yükseliyor. Haftanın diğer önemli gelişmesi ise Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmama kararı. Fatih Erbakan’ın ittifaka katılmaya olumlu bakmasına rağmen bazı kişilerle görüştükten sonra ‘hayır’ dediği iddia ediliyor. 

HDP KILIÇDAROĞLU’DAN NE İSTEDİ? 

Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu, HDP Genel Eş Başkanları ile görüştü. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. İddiaya göre HDP, yerel yönetimlere özerklik verilmesi, askeri operasyonların durdurulması, kayyumlara son verilmesi ve KHK’lıların göreve iade edilmesini istediği iddia edildi. 

HDP’YE BAKANLIK VERİLECEK Mİ?  

HDP ile CHP’nin arasındaki diyaloğu Sezgin Tanrıkulu’nun yürüttüğü iddia ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ikiye ayrılarak HDP’ye verilmesi konuşuluyor. 

FATİH ERBAKAN SON ANDA NEDEN DÖNDÜ? 

Yeniden Refah Partisi’nin pazartesi günü Cumhur İttifakı’na katılmama kararını açıklaması pek çok tartışmayı beraberinde getirdi. Parti lideri Fatih Erbakan’ın Cuma ve Cumartesi günü çok pozitif bir hava olduğu ve Cumhur İttifakı’na karşı olumlu olduğu öne sürülenler arasında. Ancak ne olduysa Pazar günü olduğu ve Erbakan’ın bazı kişilerle toplantı yaptığı ve sonra da ‘İş bozuldu’ dediği iddia ediliyor. 

İYİ PARTİ’DE KILIÇDAROĞLU GERİLİMİ

İYİ Parti’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için grup kararı alınan toplantıya İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun katılmadığı öğrenildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, imzayı atıp erkenden toplantıdan ayrıldığı belirtiliyor.   

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...