Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den İsrail'in Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne saldırısına sert tepki

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
31 Ekim 2023 09:35 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 10:12
Son dakika! AK Parti'den İsrail'in Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne saldırısına sert tepki

Son dakika haberi: AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne yönelik saldırısına sert tepki gösterdi. Çelik, "İnsanlık dışı saldırılarına bir yenisini ekleyen vahşi bir eylemdir" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 8 bini geçti. Son günlerde hava saldırılarını daha da yoğunlaştıran İsrail, yine bir hastaneyi hedef aldı. Gazze Şeridi'nde bulunan ve kanser hastalarına yönelik tedavi veren Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, İsrail ordusu tarafından bombalandı.

Hastanenin bombalanmasının ardından Türkiye​'den tepkiler peş peşe geldi. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından İsrail'e sert tepki gösterdi.

İsrail'in saldırısının 'insanlık dışı ve vahşice' olarak tanımlayan Çelik, "Bu saldırıların İsrail’in kendini savunma hakkıyla ilgisi yoktur, bu saldırılar Gazze halkını yok etmeyi amaçlayan katliamlardır" dedi.

Netanyahu yönetiminin masum insanları hedef almaya devam ettiğinin altını çizen Çelik, uluslararası toplumun bu saldırılarına karşı net bir tutum sergilemediği takdirde katliamın parçası olacağını belirtti.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1719241537572196623

"SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE LANETLİYORUZ"

Ömer Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’in Gazze’deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ne saldırısı, insanlık dışı saldırılarına bir yenisini ekleyen vahşi bir eylemdir. İsrail’in en temel insan haklarını ve uluslararası hukuku yok sayan saldırılarını en güçlü şekilde lanetliyoruz. Bu saldırıların İsrail’in kendini savunma hakkıyla ilgisi yoktur, bu saldırılar Gazze halkını yok etmeyi amaçlayan katliamlardır

TÜM DÜNYAYA ÇAĞRI

Netanyahu yönetimi, masum insanların hayatını topluca hedef almaya devam ediyor. Bu yönetim bölge ve dünya barışı için tehdittir. Uluslararası toplum, tüm bölgeyi ve insanlığı ateşe atan bu vahşi ve tehlikeli saldırganlığa karşı net bir tutum almadığı sürece bu katliamların parçasıdır..."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...