Tgrt Haber

Özgür Özel, 'CHP'de koltuk savaşı' iddialarına cevap verdi! "Yok öyle yağma"

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
27 Ağustos 2024 14:32 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 17:23
Özgür Özel, 'CHP'de koltuk savaşı' iddialarına cevap verdi! "Yok öyle yağma"

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Tüzük kurultayı hakkında konuşan Özel, parti içinde koltuk savaşı olduğuna dair iddialara da cevap verdi.

CHP lideri Özgür Özel, CHP İstanbul İl Danışma Kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. "CHP değişirse Türkiye değişir" diyen Özel, bahsi geçen değişimi kişilerin değişimi olarak tarif etmediklerini belirtti ve "Haksızlık olurdu, vefasızlık olurdu" değerlendirmesini yaptı. 

Siyasi partilerin parti içi demokrasi olmadan var olamayacağını belirten Özel, "CHP'nin 101. kuruluş yıl dönümünü 9 Eylül'de kutlayacağız" dedi.

31 Mart'ta CHP'nin Türkiye'nin birinci partisi olduğunun altını çizen Özel, "O gün değişenler değişmeyenler yarışmış, değişim kazanmıştır. O gün eski ile yeni yarışmış, yeni kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

Parti içinde koltuk savaşı olduğuna dair iddialara da cevap veren Özel, "Birileri bekliyor ki tartışacağız, birileri bekliyor ki kendi içimize düşüp onların yakasını bırakacağız. Yok öyle yağma. Biz biriz beraberiz, kararlıyız hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz" diye konuştu.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'ndan tüzük açıklaması: Son şeklini vereceğiz - 1. Resim

"TÜZÜĞÜMÜZÜN SON ŞEKLİNİ VERECEĞİZ"

Özel konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Millet ve milletin adayları kazanmıştır. Millet kendisine istikamet dayatılırsa yeni kararı verir. İşte hu ön sıralarda o yeni kararın temsilcileri, İstanbul'un başarılı yerel yöneticileri oturuyor. Onlarla gurur duyuyoruz

Tüzük kurultayımız 4 Eylül'de başlayacak. Tüzüğümüzün son şeklini vereceğiz. 10 Nisan'dan bu yana mahallelerden, ilçelerden, illerden, STK'lardan, akademiden katkılar alıyoruz. Bir metnin iyi olması için ortak akılla yürütülmesi gerekir

"YOK ÖYLE YAĞMA! BİZ BİRİZ, BERABERİZ, KARARLIYIZ"

Birileri bekliyor ki tartışacağız... Birileri bekliyor ki kendi içimize düşüp onların yakasını bırakacağız... Milletin meselelerini konuşmayı, Türkiye'nin gerçek gündemini takip etmeyi, siyasetin gerçek gündemini belirlemeyi bırakacağız... Bekliyorlar ki birbirimize düşeceğiz ve onları kötü yönetimlerine rağmen sorumluluklarıyla baş başa bırakacağız... Yok öyle yağma! Biz biriz, beraberiz, kararlıyız; hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz"

İMAMOĞLU: ÖZGÜR ÖZEL'E İNANIYORUM

Toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Tüzük kurultayı hakkında konuştu. Danışma kurulu toplantılarının karşılığını verdiğini düşündüğünü söyleyen İmamoğlu, CHP olarak en güzel tüzük kurultayını bu haftadan başlayarak partinin kuruluş yıl dönümüne kadar gidecek süreci en iyi şekilde hazırlayacaklarını söyledi.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'ndan tüzük açıklaması: Son şeklini vereceğiz - 2. Resim

Bu konuda Özgür Özel'e inandığını belirten İmamoğlu, "Bu hazırlık bir iktidar hazırlığı. Halktan uzak gündemlere ayıracak tek bir dakikamız yoktur" dedi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...