Tgrt Haber

Özgür Özel'den çok sert Gülşah Durbay açıklaması: Cürmünüz kadar yer yakarsınız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
08 Ekim 2024 13:53 - Güncelleme : 08 Ekim 2024 15:15
Özgür Özel'den çok sert Gülşah Durbay açıklaması: Cürmünüz kadar yer yakarsınız

Son dakika haberi: CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında son dönemde yaşanan artan şiddet olayları üzerinden hükümeti eleştirdi. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması konusunda iktidarı eleştiren Özel, “İstanbul Sözleşmesi ile vakalar azalmıştı" ifadelerini kullandı. Özel, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile hakkında çıkan iddialara da cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki yeni yasama yılının ilk grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel konuşmasına başlamadan önce İYİ Parti'den Edirne Uzunköprü belediye başkanı seçilen sonrasında ise istifa edip CHP'ye geçen Ediz Martin'e ve eski İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir'e rozetlerini taktı. 

"BU CANİLERİ ARAMIZDA DOLAŞTIRAN KOŞULLAR NEDİR?"

Özel'in konuşmasından satır başları:

“Kadına yönelik şiddet​ olaylarının bir rastlantı olmadığını hepimiz biliyoruz. Şiddeti üreten bu düzenin kendisidir. Günlerdir İkbal ve Ayşenur’un katledilmesinin ardından bile faili ve katledilen kadınların arasındaki ilişkiyi magazin malzemesi haline getiren ifadeler kullanılıyor.

Bu toplum bu hale nasıl geldi? Bu canileri aramızda dolaştıran koşullar nedir? Bu siyasi rejim beyanlarıyla, icraatlarıyla ve rakamlarıyla görülüyor ki kadınları eşit görmüyor. Bu iktidar kadınlarımızı ve çocuklarımızı koruyamadığı gibi, bu konuda atılmış olumlu adımlardan da geri adım atıyor. AK Parti'nin kadınları hedef alan politikalarının en somut örneği İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı tek imzayla çıkmasıdır.

Son dakika | Özgür Özel'den 'İstanbul Sözleşmesi' eleştirisi: Vakalar azalmıştı - 1. Resim


"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İLE VAKALAR AZALMIŞTI"

Toplumsal mutabakat varsa, kadına şiddette yok mu? Kadın​ cinayetlerinde yok mu? Devlet bu işe kafayı takarsa, masaya yumruğu vurursa, ‘ben bu işi bitireceğim’ derse, bitiriyor. İşte İstanbul Sözleşmesi bu kararlığın sözleşmesidir.

İstanbul Sözleşmesi ile vakalar azalmıştı. Devleti, kadının ve çocuğun arkasından çekince istatistiklerin fırlamasına kimse şaşırmasın. Kadın kollarımız partilerin kadın kolları ile görüşecek. Omuz omuza vereceğiz, çocuk​ istismarcılarına, Narin’in katillerine, kadın katillerine ne yapılması gerekiyorsa biz buradayız. Hep birlikte çalışıyoruz.

EKONOMİ ELEŞTİRİLERİ

Aylık enflasyon açıklandı. Yaz etkisini beklediler, yüzde 3 geldi. Yüzde 3 enflasyon dünyadaki 83 ülkeden yüksek. Ama lafımı yanlış anlamayın. Yıllıkta değil, bizim aylık enflasyonumuz yüzde 3, dünyadaki 83 ülkenin bir yıllık enflasyonu yüzde 3’ten düşük. Arjantin, Güney Sudan ve Zimbabwe’den sonra enflasyonu en yüksek ülke. ‘51’den 49’a düştük’ diyor. Fiyatlar düşmüş gibi anlatıyor. Ne fiyat düşmesi.

Enflasyonu eksi yapmadan fiyatlar düşmez. Bundan sonra CHP olarak ekonomi masamızın gayretleriyle bu rakamları hem iş dünyasıyla, hem emek örgütleriyle hem sokakla, hem ev hanımlarıyla en etkili şekilde konuşmaya, bu yalanları gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz.

Son dakika | Özgür Özel'den 'İstanbul Sözleşmesi' eleştirisi: Vakalar azalmıştı - 2. Resim


MECLİS’TE İSRAİL TEHDİDİ OTURUMU

Grubumuz birazdan benim de katılacağım oturuma katılacak. Bir kapalı oturum yapılacak. Sebebi geçen hafta bu ülkenin Cumhurbaşkanı dedi ki; ‘İsrail’in hedefi biziz.’ Bu laf böyle laf olsun diye söylenmiş bir laf değil. Bu ülkeye diyorsun ki; ‘İsrail, Filistin’e yaptığı saldırıdan sonra bize de saldıracak. Bize de füze atacak, savaş ilan edecek.’ Sonra dönüp arkanı gidiyorsun. Bu o kadar kolay değil.

Böyle bir tehdit var mı? Söyleyen Cumhurbaşkanı olunca ‘Gel anlat’ dedik. Kendisini davet ettik. İki bakanını yolladı. Birazdan iki bakanı gelecek ve bilgilendirme yapacak.

Kıbrıs Barış Harekatı’na talimat verildiğinde, Meclis kapalı oturuma çağrıldı. Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan, Meclis’i bilgilendirdik. Harekatın fiilen başladığı ilk günün sonunda Meclis bir daha oturuma çağrıldı, Başbakan Ecevit tarafından Meclis bilgilendirildi.

Şimdi bu toplantıya giriyoruz. Bu toplantının tutanakları 10 yıl açıklanmayacak. İçerde söylenmeyeni gelip burada ifşa ederiz. Kimse İsrail’in Türkiye’ye saldırması gibi yakın bir tehdidi görmezken, bir yandan da 22 yıl sonra 31 Mart’ta seçim kaybetmişken, o günden bu güne hep ikinci partiyken, enflasyonu düşüremiyorken, güvenlik kaygısı en dipteyken, devletin başındaki Cumhurbaşkanı, parti başkanı refleksi gösteriyorsa o zaman iş başka. Onun için zaten dedik; ‘Gel, kapalı oturumda anlat, gereğini yapalım.

Son dakika | Özgür Özel'den 'İstanbul Sözleşmesi' eleştirisi: Vakalar azalmıştı - 3. Resim


"İSRAİL KATLİAM VE SOYKIRIM YAPIYOR"

Biz 1 yıl önce gecenin bir yarısı, 7 Ekim akşamı, Hamas’ın İsrail’in sivil hedeflerine bombalı saldırı yapmasını kınadık. O günden bu güne ‘Siz Hamas’a terörist mi diyorsunuz.’ O günden sonra İsrail güya kendini savunmak için katliam ve soykırım yapıyor.

Bağımsız Filistin, bizim davamızdır. Ecevit’in davasıdır, Deniz Gezmiş’in, Türk solunun davasıdır. Son zamanlarda, ilk olayları başlatan Hamas saldırısını kınadık diye bir yıldır İsrail’e yaptıklarınızı görmeyip, Filistin davasını tekelinde tutmak isteyen anlayışa soruyorum.

Saldırılar Ekim 2023’te başladı. ‘İsrail’le ticar yapıyorsun’ dedik. Ekim, kasım, aralık inkar ettiler. Mart ayında yumuşadılar, nisanda yazıyı çıkardılar. Saldırılar başladığından, yazının çıktığı güne kadar 90 milyar lira mal satılmış. Bunun 20 milyar liralık kısmı savaş malzemesi. O günden sonra durdurduk diyorlar, arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. İsraille ticaret cayır cayır devam ediyor. Türk mallarının üçüncü ülkeye satılıp, İsrail’e gitmesi yasaklanmamış.


ÇOK SERT GÜLŞAH DURBAY AÇIKLAMASI

Zor bir konuya geldik. Siyaset zor bir yol. Sen dava arkadaşına bakacaksın, en kötü gününde birbirine tutunacaksın. Akılları sıra 'genel başkanı yıpratacağız' diye 18 yaşında bu partiye üye olmuş, liseden beri partili, yıllardır hizmet eden Manisa'nın tam mutabakatıyla... Gülşah Durbay'la biz Manisa'da il 13. 9 oy aldık, 18 aldık, 21 aldık, 23 aldık. Hep beraber yürüdük. Manisa'da bir kişiyi dışarıda bırakmadan kimseyi küstürmeden yüzde 59 oy aldık bu yıl. Gülşah Durbay, Şehzadeler'i, merkez ilçeyi, daha önce hiç kazanmadığımız ilçeyi, muhafazakar kodların en kuvvetli olduğu ilçesi aslanlar gibi kazandı. Gerçekten utanıyorum. Bizim kızımız olan Gülşah'ın yıllardır bağırsağından rahatsızlığı var, bu durumu en yakından takip eden ben ve eczacı olan eşim. Sonra rahatsızlığı çıktı. Kendisi 'ben açıklayacağım' dedi. Şimdi CHP'li gibi görünenleri sahada gören var mı, örgütte gören var mı, son seçimde gören var mı? Farklı fikirler olur partide. Kamuoyu önünde tartışacak argüman olmayınca böyle şeyler yapmanın, iktidarla geçmiş bağlantıları olanların kirli oyunlarının benim için bir anlamı yok. Sadece bilin, bu kişiler CHP'li değiller! Bu oyunca gelelim istiyorlar. Bir kadın bir yere gelmek için bir erkeğin bir şey olmalıdır, o adam isterse o kadın oraya gelebilir densin istiyorlar. O kadının yıllarca verdiği emeğin, çalışmanın afişler asmanın bir etkisi yok diyorlar. Ama biz bunu hiç kimseye dedirtmeyeceğiz! Bu partiye dışarıdan saldıranlar, bir adım geri adım atarsan namerdiz! Partili olmadığı halde bir yerden yüz bulup fırsat yakalayanlar kendine mevki makam bulanlar alnınızı karışlamasam namerdim! Ne feda edecek Gülşah'ımız, ne sizden korkacak Özgür Özel var. Cürmünüz kadar yer yakarsınız"

Özgür Özel'den çok sert Gülşah Durbay açıklaması: Cürmünüz kadar yer yakarsınız - 4. Resim

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe 8 Ekim 2024 14:00

Umarım güzel şeyler söylüyor

Sonraki Haber Yükleniyor...