Tgrt Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti Türkiye Buluşmalarında önemli açıklamalar

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
05 Ekim 2024 18:05 - Güncelleme : 05 Ekim 2024 19:51

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Türkiye Buluşmaları programında açıklamalarda bulundu. Ekonomik zorlukların üstesinden geleceklerini ifade eden Erdoğan, Orta Doğu'da sinsi bir planın devreye sokulduğunu söyledi. Gazze meselesinde en dik duran lider olarak dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, net mesajlar verdi...

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları Programı'nda açıklamalarda bulundu. Ekonomiden, Gazze meselesine kadar birçok konuya değinen Erdoğan, önemli mesajlar verdi.  Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında seslenen Erdoğan, partinin kongre sürecine işaret etti.

Erdoğan, "Kongre sürecimizi, tazelenmenin, yenilenmenin, bununla birlikte büyük bir kucaklaşmanın vesilesine dönüştürmek arzusundayız. Davamızın çilesini çekmiş emektarlarımızın tecrübelerini dışlamadan, AK Parti ruhunu içselleştirmiş, değerlerimizi benimsemiş, AK Parti'nin ufkuna, vizyonuna sahip, dürüst, çalışkan, donanımlı, millet ve memleket sevdalısı yeni isimlerle inşallah kadrolarımızı tahkim ve takviye edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kongreleri parti içi bir faaliyet gibi görmediklerini, milletle ortak geleceği inşa edecekleri bir kardeşlik şölenine çevireceklerini belirten Erdoğan, AK Parti'nin geleneğine yakışan bir usulde kardeşlik ve dayanışma içinde, Türk siyasetine referans teşkil edecek bir muhabbet ikliminde 8. Olağan Kongre sürecini yöneteceklerini dile getirdi.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti Türkiye Buluşmalarında önemli açıklamalar - 1. Resim

"EKONOMİK ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Vatandaşlarımız sorunların çözüm adresi olarak ilk sırada partimizi ve Cumhur ittifakımızı görüyor. Ekonomideki zorlukların üstesinden bizim geleceğimizi, ülkemizin güvenliğini ve huzurunu yine bizim sağlayacağımıza inanıyor. Vatandaşlarımız muhalefetin aktörlerine güvenmiyor. Onlardan bir hayır geleceğine asla inanmıyor. 

Milletimizi dinledik, kendimizi hesaba çekip ayna tuttuk. Çalışkan, donanımlı, millet ve memleket sevdalısı yeni isimlerle inşallah kadrolarımızı tahkim ve takviye edeceğiz.

GAZZE SOYKIRIMI

İsrail tarafından 50 bine yakın masum insan katledildi. Uluslararası hukuk temel insan hak ve hürriyetleri hepsi ayak altına alındı. Gazze halkının direniş zeminini kıramazlar. Gazzeli kardeşlerimizi tüm imkansızlıklarına rağmen insanlığın yüz akı olarak 364 gündür siyonist işgalcilere karşı kahramanca direniyorlar. Kendilerini buradan bir kez daha saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Türkiye olarak tüm imkanlarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Gazze'ye miktar olarak en fazla yardım gönderen Müslüman ülke biziz. Uluslararası tüm platforma Filistin halkının tüm sesi, savunucusu olan hükümet biziz. İlk gün nerede durduysak bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Kimseden korkmadan, kimsenin tehdidine boyun eğmeden mazlumun yanında zalimlerin karşısındayız. Batılı güçler Holokost utancından dolayı Netanyahu ve katliam çetesine seslerini çıkaramamaktadırlar. Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar.

Coğrafyamızda sınırlarımızın kanla çizilmesine yönelik sinsi bir plan uygulanmaya konulmuştur. Hizbullah ve Hamas sadece bir bahanedir. İşgal politikasını meşrulaştırmak için yeni bir mazeret üretmektedirler. Netanyahu ve çetesine dur denilmezse bu yayılmacı politikanın nereye varacağını biz tahmin edebiliyoruz.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti Türkiye Buluşmalarında önemli açıklamalar - 1. Resim

"ATEŞ SİZLERİ DE YAKACAK"

İsrail vasıtasıyla kirli bir savaşın yürütüldüğünü görüyoruz. Herkes şunu anlasın ki Türkiye güçlü bir ülkedir. İsrail hükümetini şımartanları aklı selim hareket etmeye davet ediyorum. Daha fazla kan dökülmeden, yıkım olmadan bu zalimleri durdurun. Diğer türlü gözünü kan bürümüş İsrail hükümetinin ateşi sadece bu coğrafyayı değil sizleri de yakacak. Vatan toprakları üzerinde ameliyata izin vermeyiz. Durmak, rehavet yok.

MUHALEFETE ERKEN SEÇİM TEPKİSİ

Sabah akşam koltuk kavgasından başlarını kaldıramıyorlar. Eski genel başkan köşeye atılmanın hıncıyla sosyal medyadan sürekli sağa sola sataşıyor. Bölgemizin dört bir tarafından atışma seslerinin geldiği bir dönemde zehirli dili ve söylemleriyle Türkiye'nin siyasi dilinin yumuşamasına bir türlü müsaade etmiyor. Biz iktidar ve muhalefet arasındaki diyalog zeminini genişletmek için uğraştıkça gerilimden beslenenler engel olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...