Tgrt Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete İstanbul ve İzmir tepkisi: Lafla çevrecilik yapmıyoruz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
07 Eylül 2024 16:56 - Güncelleme : 07 Eylül 2024 18:15
Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete İstanbul ve İzmir tepkisi: Lafla çevrecilik yapmıyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de katıldığı toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. İzmit Körfezi'ni temizleyip pırıl pırıl yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete de İstanbul ve İzmir üzerinden eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Çevre dersi vermeye kalkanların hiçbiri ortada yok. İstanbul Boğazı'ndaki çevre talanı ve İzmir Körfezi'ndeki çevre felaketine gıklarını çıkarmıyorlar" dedi.

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan​, “Gölcük Devlet Hastanesi, Teleferik ve TOKİ Konutları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu. Kocaeli​'ye 350 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı​ Erdoğan, İzmit Körfezi'ndeki temizlik çalışmalarına ilişkin konuştu. "Kamyonlarımız vızır vızır çamur taşıyor" diyen Erdoğan, Haliç'i temizledikleri gibi İzmit Körfezi'ni de pırıl pırıl yapacaklarını belirtti. Muhalefete de sert eleştirilerde bulunan Erdoğan," İzmir Körfezi'nin durumu içler acısı. İstanbul Boğazı'nda yaşanan çevre talanına gıklarını çıkarmıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı​ Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

METRO HATTI 2025 YILINDA HİZMETE GİRECEK

"Kocaeli'ye 31 Mart seçimlerinden 2 gün önce gelmiştik. Kocaeli​'den tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanmasını istemiştik. Yine bizi mahcup etmediniz. Tüm Kocaelili vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kocaeli​ için aşkla çalıştık. Burayı kalkındırmak için kamu ve özel sektör yatırımlarla her türlü desteği veriyoruz. Kocaeli​'ne yaptığımız yardımların güncel tutarı 350 milyar lirayı buluyor. Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yatırımları 78 milyar lirayı aşıyor. 24 milyar liralık projelerimiz devam ediyor. Kocaeli​ Kuzey Hızlı Raylı Sistemi Hattı'nın birinci aşamasının ihalesini haziranda yaptık. Proje bedeli 75,5 milyar lira olan, 28,5 km uzunluğundaki bu hattın tamamlanmasıyla günlük 300 bin yolcu taşınacak. İnşallah bu önemli proje 2028 yılında hizmete girecek. Gebze-Darıca Sahil Metro Hattı'nda da çalışmalar ilerliyor. Bu hattı da 2025 sonunda hizmete açmayı planlıyoruz. Kocaeli​'ni raylı sistemde farklı bir lige yükseltiyoruz. Kocaeli​'ne ne yapsak az.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete İstanbul ve İzmir tepkisi: Lafla çevrecilik yapmıyoruz - 1. Resim

3 MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Bugün de elimiz boş gelmedik. Birçok alanda toplam 149 kalem projeyi resmen hizmete veriyoruz. 3 millet bahçemizi bugün açıyoruz. Dilovası Millet Bahçesi, Gebze Kışlası Sultan Orhan Millet Bahçesi ve Gölcük Millet Bahçesi'nin sizlere hayırlı olmasını diliyorum.

"İZMİT KÖRFEZİ'Nİ PIRIL PIRIL YAPACAĞIZ"

Birileri çevrenin sadece lafını ederken biz gerçek çevreciliğin nasıl yapıldığını eserlerimizle gösteriyoruz. Kocaeli​'ni daha yaşanabilir hale getiriyoruz. Bu amaçla İzmit Körfezi'ni temizliyor, eski güzellikleriyle buluşturuyoruz. İzmit Körfezi'nin mavi sularını tekrar eski berraklığına kavuşturuyoruz. Avrupa'nın en büyük çevre projesini burada yürütüyoruz. Kamyonlarımız vızır vızır çamur taşıyor. Proje tamamlandığında denizimizdeki 720 hektar alanı 33 milyon metreküp dip çamurundan kurtaracağız. Haliç'i temizlediğimiz gibi İzmit Körfezi'ni de pırıl pırıl yapacağız.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete İstanbul ve İzmir tepkisi: Lafla çevrecilik yapmıyoruz - 2. Resim

MUHALEFETE İSTANBUL VE İZMİR TEPKİSİ

Gezi olaylarında 3-5 ağacın yeri değişti diye bir ay boyunca sokakları yakanların durumunu görüyorsunuz. Gözlerinin önünde İstanbul Boğazı'nda yaşanan çevre talanına gıklarını çıkarmıyorlar. Bırakın protesto eylemi düzenlemeyi, tek bir cümle dahi kuramıyorlar. Çevre diyerek ders vermeye kalkanların hiçbiri ortada yok. Ağaç bahanesiyle milli iradeye parmak sallayanların hiçbiri ortada yok. Taksim'e kamp kuran medya kuruluşları ortada yok. Ya kafalarını kuma gömüyorlar ya da havaya bakıp ıslık çalıyorlar. İzmir Körfezi'ndeki içler  acısı durumu söylemeye gerek dahi yok. Tam anlamıyla boş vermişlik söz konusu. Talana ve çevre felaketine yol veren yöneticiler görevlerini yapmadıkları gibi beceriksizlik, ihmalkarlık paçalarından akıyor. Sorunlara çözüm üretmek yerine suni tartışmalarla skandalların üstünü örtmeye çalışıyorlar.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete İstanbul ve İzmir tepkisi: Lafla çevrecilik yapmıyoruz - 3. Resim

"HER İŞE KULP TAKAN MÜZMİN MUHALİFLERİ MİLLETE HAVALE EDİYORUZ"

Yatırımların birilerini rahatsız ettiğinin farkındayız. Kocaeli​ Şehir Hastanemizi açtığımızda devlet hastanesi ile SEKA ve Derince Hastanelerinin tamamen kapanacağını iddia ettiler. Ama bu hastanelerde ana hizmetler devam ettiği gibi 600 yatak daha ilave ediyoruz. Ülke menfaatine olan her işe bir kulp takan müzmin muhalifleri milletimize havale ediyoruz. Bu millete hizmetkar olmak bir nasip meselesidir. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Hesapçı değiliz, başkaları gibi kafamızda 40 tilki dolaştırmıyoruz. 

Bundan 16 ay önce siyasi tarihimizin en çekişmeli seçimlerinden birini gerçekleştirdik ve 14-28 Mayıs seçimlerinde halkımız bize 5 sene daha hizmet görevi verdi. CHP'nin devrik genel başkanı ve yanındakileri sandıkta hezimete uğrattık. Sadece sonra birbirine düştükleri yardımcılarını değil okyanus ve sınır ötesindeki destekçilerini de milletimizin desteğiyle tuş ettik. Laf üstüne laf koymak yerine taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz."

Kaynak: Tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...