Tgrt Haber

Son dakika! Devlet Bahçeli'den İsrail'e sert tepki: Tahammül sınırlarını aştı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2023 19:26 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 11:38
Son dakika! Devlet Bahçeli'den İsrail'e sert tepki: Tahammül sınırlarını aştı

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarına sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Soykırım raddesine ulaşan hunhar saldırılar artık sabır ve tahammül sınırlarını çoktan aşmıştır" dedi. İsrail'e ateşkes için 24 saat süre veren Bahçeli, Türkiye'nin süratle devreye girmesi gerektiğini söyledi.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze​'ye düzenlediği saldırılarda can kaybı 4 bin 300'ü geçti. İsrail ordusunun sivillere yönelik saldırılarına tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken MHP lideri Devlet Bahçeli de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail'e ateş püskürdü. İsrail'in saldırılarını 'Soykırım' olarak nitelendiren Bahçeli, 'Sabır ve tahammül sınırlarını aştı' dedi.

İsrail'e ateşkes için 24 saat süre veren Bahçeli, "24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, saldırılar durmazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse, milletimle açık açık paylaşıyorum ki, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

"SABIR VE TAHAMMÜL SINIRLARINI AŞTI"

Bahçeli paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İki haftadır Gazze'de zincirleme insani felaketler yaşanmaktadır. Soykırım raddesine ulaşan hunhar saldırılar artık sabır ve tahammül sınırlarını çoktan aşmıştır. 17 Ekim 2023 tarihinde Gazze'de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi bombalanmıştır. Maalesef Filistinli masumlar kan revan içindedir. Son 24 saat içindeki İsrail saldırılarında 352 Filistinli hayatını kaybetmiştir. 7 Ekim'den buyana 4385 Filistinli kardeşimiz hayattan kopartılmıştır. Sayıları 1756'yı bulan çocuk ile 1000'e yakın kadın acımasızca katledilmiştir.

"BM'NİN YAPTIRIM ORGANLARI KİLİTLENMİŞTİR"

Uluslararası toplum Gazze'deki seri ve sürekli cinayetleri tıpkı bir korku filmini izler gibi seyre dalmıştır. Ne bir ses ne de bir tepki söz konusudur. Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın karar ve yaptırım organları kilitlenmiştir. ABD'nin vetosuyla geçici ateşkes ilanı dahi yapılamamıştır. İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı'ndan ise hiçbir şey çıkmamıştır. Basit kınama mesajlarından başka sadra şifa hiçbir teşebbüs veya buna dair bir niyet duyulmamıştır. Kahire'de düzenlenen "Gazze için Barış Zirvesi"nde de şuana kadar bir sonuç çıkmamıştır.

Türkiye bugüne kadar insani, vicdani ve hukuki tezlerini güçlü bir şekilde dünya gündemine taşıyarak akan kanın durması, insani dramların son bulması hususunda açık tarafını devamlı ibra ve ifşa etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın adil ve kalıcı bir barış ortamının tesisi münasebetiyle takdir edilecek diyaloglar içinde olduğu ve samimi diplomasi temaslarında bulunduğu kalbi nasırlaşmamış herkesin malumudur.

"GAZZE'Yİ KORUMA VE KOLLAMA MİSYONU BİZE ECDADIMIZIN MİRASIDIR"

Eğer bugünden itibaren 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, saldırılar durmazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse, milletimle açık açık paylaşıyorum ki, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır”

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gök demir 23 Ekim 2023 15:16

Yavuz Sultan Selim Han'ın torunları artık gereğini yapmalıdır

Ömer Faruk Tekin 23 Ekim 2023 06:01

Çok bile bekledik. Devlet Bahçeli bey haklı.24saat bile çok fazla. Allah'ın izniyle gereğini yaparız.

4421 Ekim 2023 22:36

Helal sana

Bayrak21 Ekim 2023 21:50

Başbuğum Bozkurtların seninle. Yavuz Sultan Selim Han gibi girelim Fistine, dünya adalet ordusu görsün.

Bilsen21 Ekim 2023 20:40

Derhal turk askeri hamasa gitmelidir

Sonraki Haber Yükleniyor...